Reprezentant Adam Delong se blýskl hattrickem a asistencí.

Reprezentant Adam Delong se blýskl hattrickem a asistencí. | foto: IFF

Florbalisté Vítkovic při restartu superligy ovládli derby s Ostravou

  • 0
Florbalisté Vítkovic vyhráli při restartu superligy v předehrávce 13. kola v městském derby na hřišti FBC Ostrava 9:3 a také po osmém utkání v sezoně vládnou tabulce bez ztráty bodu. Před druhým Tatranem Střešovice, který má dva zápasy k dobru, vedou už o devět bodů.

Hattrickem a jednou asistencí přispěl k vítězství Adam Delong. Pět bodů za gól a čtyři přihrávky si připsal Matyáš Šindler, který přestoupil do Vítkovic v létě právě z týmu městského rivala.

Superliga se opět rozjela po koronavirové pauze, která trvala od 10. října. Od 12. října byl kvůli šíření nemoci covid-19 zakázaný i trénink ve vnitřních prostorách až do 4. listopadu, kdy se mohli začít připravovat profesionální sportovci. Nejvyšší soutěž florbalistů získala výjimku na restart s nutností testování před zápasy, které se hrají bez diváků, stejně jako před ní fotbalová první a druhá liga, hokejová extraliga, ligy mužů a žen v basketbalu, házené a volejbalu.

„Snažili jsme se režim přizpůsobit tomu, ať je ta změna co nejmenší. Udělali jsme si nějaké přáteláky mezi sebou a měli jsme hodně tréninků. Myslím, že fyzicky to nebylo špatné, ale samozřejmě ten deficit je vidět,“ řekl trenér Vítkovic Pavel Brus. „Všichni budou mít stejné podmínky v tom, že se budou snažit co nejrychleji smazat ten rozdíl, co bylo předtím a co je teď. Nám se to v prvním zápase povedlo lépe.“

Podle kouče FBC Ostrava Jakuba Robenka byla příprava v pauze zvláštní. „Je to těžké. Je to nějaká forma improvizace, kterou ani nejsme schopni říct, jestli děláme dobře nebo špatně. Měli jsme pět tréninků pohromadě v normálním režimu, ale připravit se na tak kvalitní tým, jako jsou Vítkovice, bylo těžké,“ uvedl Robenek.

Skóre derby otevřel po 122 sekundách vítkovický kapitán Tomáš Sladký a v závěru úvodní části zvýšili už na 4:0 Matyáš Šindler, opět Sladký a Delong. Ten se trefil hned po čtyřech vteřinách po buly po třetí brance. V polovině utkání sice snížil Ivo Dohnal, ale po třech sekundách závěrečného dějství se totožně prosadil opět po Šindlerově buly Delong.

Až na sedmibrankový rozdíl zvýšili Ondřej Sidunov, Delong, který v přesilové hře dovršil hattrick, a Rostislav Gattnar. Domácí zkorigovali stav díky Lukáši Herblichovi a Dominiku Klimschovi. Poslední slovo měl ale vítkovický Jiří Besta.

FBC ČPP Ostrava - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:9 (0:4, 1:0, 2:5)

Branky: 28:43. Dohnal (Soukup), 52:39. Herblich (Lipový), 53:22. Klimscha (Sládek) - 02:02. Sladký (Choma), 16:34. Šindler (Nehera), 18:40. Sladký (Švajný), 18:44. Delong (Šindler), 40:03. Delong (Šindler), 40:43. Sidunov (Hájek), 43:01. Delong (Šindler), 49:03. Gattnar (Šindler), 59:07. Besta (Delong). Rozhodčí: Kamil Sojka a Tomáš Sojka.

FBC ČPP Ostrava Binder (Janík) – Lipový, Zimmer, Burýšek – Malajka, Soukup, Klimscha – Herblich, Kaloč, Sasyn – Eichner, Jakubec, Šubert – Sládek, Pešat, Hurta – Dohnal, Malina.

1. SC TEMPISH Vítkovice Souček (Jasiok) – Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Švajný, Hatala, Kaleta – Choma, Sladký, Gattnar – Sidunov, Šindler, Hájek – Bräuer, Delong, Matejčík – Besta.