Momentka z utkání florbalistů Mladé Boleslavi - ilustrační foto

Momentka z utkání florbalistů Mladé Boleslavi - ilustrační foto | foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští florbalisté jen vítězí a trenér si nemusí rvát vlasy

  • 0
Nezastavila je ani Ostrava. Florbalisté Mladé Boleslavi v neděli zapsali na účet pokořených soupeřů už šestý tým. S moravským protivníkem doma ztráceli 2:5, ale nakonec zvítězili 7:5. "Ukázalo se, že máme stále velké mezery v obraně," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček.

Středočeský klub v nejvyšší soutěži ještě neztratil ani bod, ale ke stoprocentní bilanci mu částečně pomohl i příznivý los v úvodních extraligových kolech. Boleslav zatím narážela na kvalitativně horší týmy.

"Čekali jsme, že nás prověří už před dvěma týdny Brno, ale zápas s nimi nebyl tak těžký. U Ostravy už jsme si tím byli jistí. Byl to první kvalitnější soupeř," přiznal Janeček.

Kromě Boleslavi zůstává stoprocentní ještě Tatran Střešovice, ale úřadující mistr kvůli účasti na Poháru mistrů zatím odehrál v extralize o jeden zápas méně, takže Boleslav si užívá na čele bez dělby s někým dalším. "První místo? Je to dobré na sebevědomí hráčů. Máme relativní klid, a když ztratíme nějaké body, nemusíme si rvát vlasy," pousmál se Janeček.

Od prvního zaváhání Boleslav nebyla daleko už v neděli. Ve druhé třetině během desetiminutového výpadku dostala čtyři góly a musela mazat manko 2:5. "Ostrava začala dobře vytahovat naše napadání. Počkala si a pak nás trestala. Přičítám to nekompaktní obraně," vysvětloval Janeček, povoláním bankéř.

I v Boleslavi po letním nástupu do funkce dostal do péče zajímavý vklad - hráčský. Doba zhodnocení by měla přijít ve vyřazovacích bojích. Středočeši totiž v minulém play-off, mimochodem právě s Ostravou, neuhráli jediný ze čtyř čtvrtfinálových zápasů.

Rychlé vyřazení přitom zásadně nekoresponduje s vysokými klubovými cíli. "Přišlo mi, že v posledních dvou sezonách kluci ze sebe nevydali to, co v nich je," souhlasí kouč.

Při snaze proniknout výš mohou Janečkovi posloužit jako motiv hráčské zkušenosti. V klubu už působil před třemi lety jako hráč a zažil semifinále play-off. Nebo si Boleslav troufne ještě výš?