Radost českých florbalistů

Radost českých florbalistů | foto: www.flickr.cz

České florbalisty čeká na konci sezony finská výzva

  • 0
Čeští florbalisté zakončí sezonu na Euro Floorball Tour ve finském Tampere a trenér Radim Cepek zařadil do kádru téměř výhradně hráče, kterým klubová sezona skončila teprve nedávno. Mimo finalisty extraligy jsou v kádru jen útočník Jiří Curney z FBC Ostrava a obránce Jan Jelínek z Nokianu KrP.

"Nechtěli jsme brát moc lidí, kteří už se svými kluby vypadli, mají dlouhou pauzu a nutit je, ať se připravují individuálně. Z vlastní zkušenosti vím, že je to velmi složité," uvedl Cepek, který má v týmu hned sedm hráčů z mistrovských Vítkovic a čtyři své svěřence z Chodova, poraženého
superfinalisty. Sám si Cepek sobotní duel v O2 areně při loučení s hráčskou kariérou také zahrál. Šest hráčů pozval ze Střešovic.

Poprvé od prosincového mistrovství světa se v národním týmu objeví gólman Tomáš Kafka, který v kádru únorové zápasy ve Švýcarsku nebyl. "S Tomášem jsme se sešli v zimě. Má chuť reprezentovat dál a další dva roky fungovat v nejvyšším možném režimu, chce usilovat i o reprezentaci. Chceme si s ním vyzkoušet spolupráci, jak to bude fungovat a jak bude platný pro reprezentaci," řekl Cepek na adresu zkušeného gólmana.

Do turnaje v Tampere vstoupí český tým v pátek v 19:00 proti domácímu Finsku, v sobotu v 18:00 změří síly se Švédskem a v neděli od 12:30 se Švýcarskem. "Rádi bychom navázali na úspěšné účinkování ve Švýcarsku. Věci, které jsme si stanovili v trénincích, chceme dál praktikovat v těžkých zápasech. Konfrontace se Švédskem, Švýcarskem a Finskem bude zajímavá," doplnil Cepek, na postu hlavního kouče nahradil po prosincovém mistrovství světa v Curychu Tomáše Trnavského.

Nominace florbalistů na Euro Floorball Tour v Tampere

Brankáři: Tomáš Kafka (Střešovice), Lukáš Souček (Vítkovice).

Obránci: Marek Deutsch, Michal Podhráský (oba Střešovice), Jakub Hubálek, Patrik Suchánek (oba Vítkovice), Radim Křenek (Mladá Boleslav), Tomáš Sýkora (Chodov), Jan Jelínek (Nokian KrP/Fin.).

Útočníci: Lukáš Hrubý, Tomáš Sladký, Martin Tokoš, Lukáš Veltšmíd (všichni Vítkovice), Patrik Dóža, Matěj Jendrišák, Ondřej Mikeš (všichni Chodov), Marek Vávra, Jan Natov, Tom Ondrušek (všichni Střešovice), Jiří Curney (FBC Ostrava).