Zápas čtvrtého kola florbalové superligy mezi Českou Lípou a Spartou Praha se...

Zápas čtvrtého kola florbalové superligy mezi Českou Lípou a Spartou Praha se hrál mimořádně na českolipském zimním stadionu, kde fanoušci udělali slušnou kulisu. | foto: FBC Česká Lípa

Florbalisté České Lípy favorita trápili, ale dotahovali marně

  • 0
Bouřlivá atmosféra v netradičním prostředí na zimním stadionu, kolem hřiště televizní kamery, na něm obrovské drama. Česká Lípa v pondělí zažila mimořádný florbalový večer, ve 4. kole superligy nakonec podlehla favorizované Spartě 3:5.

Českolipští florbalisté vedení nestárnoucím hrajícím manažerem Štěpánem Slaným se loňským semifinalistům postavili neohroženě. Celý zápas dotahovali náskok soupeře, nakonec se jim to však i vinou tří nastřelených tyček nepodařilo.

Česká Lípa už v úvodní části dvakrát orazítkovala tyč a dostala i výhodu trestného střílení, ale brankář Beneš domácího Jirsu vychytal. A zanedlouho přišlo vyloučení a Sparta šla v početní výhodě do vedení 1:0. Ještě před první přestávkou Křenek zvýšil vedení hostů krásnou střelou do horního růžku.

Hned zkraje druhé třetiny se po pěkné akci a přesné střele Knespla podařilo České Lípě snížit na rozdíl gólu. Krajcigr mohl vyrovnat, jenže trefil jen horní tyčku. Pak přišlo další vyloučení domácích a Sparta díky Křenkovi přesilovku znovu využila. Nejlepší českolipský střelec Krajcigr se ve 48. minutě přece jen prosadil a znovu dotáhl svůj tým na rozdíl jediného gólu.

Hosté znovu odskočili, ale Krajcigr opět stáhl na 3:4. V závěru však Křenek dovršil z trestného střílení hattrick a definitivně sebral Lípě šanci na bodový zisk. Česká Lípa tak zůstala u dna superligy a na první body si bude muset ještě počkat. Naopak florbalistům Liberce začátek sezony vychází. Po třech odehraných zápasech jsou bez prohry čtvrtí, v neděli doma udolali na nájezdy vicemistra z Vítkovic.

Na stadionu Zápas čtvrtého kola florbalové superligy mezi Českou Lípou a Spartou Praha se hrál mimořádně na českolipském zimním stadionu, kde fanoušci udělali slušnou kulisu. Ilustrační foto: FBC Česká Lípa