Zimní přípravu si Kořínek zpestří v džungli

Olomouc - Na slavné pláži Copacabana bude biker Radim Kořínek vyhlížet plavce Jana Řehulu, od kterého převezme štafetu a pojede na horském kole ulicemi Ria de Janeiro, džunglí a dostane se až k slavné soše Krista. Zimní přípravu si totiž olomoucký cyklista zpestří, podobně jako většina elitních bikerů, na štafetovém závodě Red Bull Giant of Rio.

„Uprostřed nudného období je to příjemná změna,“ těší se olympionik z týmu Česká spořitelna MTB. „V tomto počasí, co tady nyní panuje, se dá jezdit maximálně na ergometru.“

O závodě v Brazílii věděl dlouho předem, takže mu to přípravu nijak nenaruší. Navíc se v Riu střetne například s olympijským vítězem Absalonem z Francie.

Kořínek už má ze štafetových extrémních závodů zkušenosti. Absolvoval litovelský Bobr Cup či populární Dolomitenmann.

„Teď to ale bude určitě zajímavější než v Dolomitech. Prostředím i profilem trati. Bude se jezdit ulicemi města i po schodech, těším se také na sjezdy v džungli,“ říká Kořínek.

Závod je na programu v neděli, Kořínka ve štafetě kromě triatleta Řehuly, který poplave, doplní ještě na běžeckém úseku Jan Kubíček a na rogalu poletí Přemysl Beneš, který v Riu bydlel. „Proto jsme jej také angažovali. Jeho zkušenosti se nám budou hodit,“ dodal.