Juan Ayuso v úvodní časovce na Tirenno-Adriatico

Juan Ayuso v úvodní časovce na Tirenno-Adriatico | foto: Profimedia.cz

Černý byl na úvod Tirrena-Adriatika pátý v časovce, vyhrál Ayuso

  • 0
Josef Černý dojel pátý v úvodní časovce závodu Tirreno-Adriatico. Na vítězného Španěla Juana Ayusa ztratil český cyklista na desetikilometrové trati 14 sekund. Od stupňů vítězů dělily Černého dvě sekundy.

Ayuso vyhrál o sekundu před bývalým dvojnásobným mistrem světa v časovce Filippem Gannou. Třetí skončil další Ital Jonathan Milan s odstupem 12 sekund.

Jedenadvacetiletý Španěl si dojel pro šesté profesionální vítězství a čtvrté ve WorldTour. Loni mimo jiné ovládl časovky v závodech Kolem Romandie a Kolem Švýcarska.

„Bylo jasné, že Ganna bude těžký soupeř. Do poslední sekundy nebylo jasné, jak to dopadne,“ uvedl Ayuso.

Trojnásobný český časovkářský šampion Černý za sebou nechal i dánskou hvězdu Jonase Vingegaarda, který je favoritem na úspěch v celkovém pořadí. Vítěz posledních dvou ročníků Tour de France, který se představil ve futuristické časovkářské helmě, obsadil deváté místo s mankem 22 sekund na Ayusa.

„Určitě bude jedním z nejtěžších soupeřů. Je prima mít na něj takový náskok, protože určitě bude bojovat a bude hodně těžké ho porazit. Uděláme maximum, abychom se pokusili vyhrát,“ prohlásil španělský jezdec.

Závod, v němž chybí loňský vítěz Primož Roglič ze Slovinska, skončí v neděli.

Tirreno-Adriatico - 1. etapa (časovka na 10 km)

Závod seriálu WorldTour

1. Ayuso (Šp./UAE Team Emirates) 11:24, 2. Ganna (It./Ineos Grenadiers) -1, 3. Milan (It./Lidl-Trek) -12, 4. Vernon (Brit./Israel-Premier Tech) -13, 5. Černý (ČR/Soudal-Quick-Step) -14, 6. Waerenskjold (Nor./Uno-X Mobility) -15, ...80. Kelemen (ČR/Tudor) -50.

,