Cyklokrosařka Kateřina Nash trénuje na trati mistrovství světa v americkém

Cyklokrosařka Kateřina Nash trénuje na trati mistrovství světa v americkém Louisville. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Povodně mění program MS cyklokrosařů, všichni pojedou v jeden den

  • 7
Řeka Ohio hrozí. Trať světového šampionátu v cyklokrosu v Louisville by mohla v neděli spláchnout voda, proto se američtí organizátoři rozhodli přesunout všechny čtyři závody do jednoho dne. Mistři světa budou známi už v sobotu.

Nový harmonogram mistrovství světa vznikl na základě debat místních pořadatelů a zástupců Mezinárodní cyklistické unie UCI. Znamená to, že závody juniorů, jezdců do 23 let, žen a elity se odjedou hned po sobě a vyhlášení všech vítězů proběhne společně po posledním z nich.

Předpověď amerických meteorologů totiž hlásí, že od brzkých ranních hodin bude hladina vody v řece stoupat a že by mohla zaplavit trať. V současné chvíli se proto provádějí zvláštní opatření tak, aby bylo zajištěno kompletní konání všech závodů.

"Tento týden nás potkalo šílené počasí - od tornád po sníh," hlásil technický ředitel Joan Hanscom. "Nahoře proti proudu Ohia silně pršelo a armádní jednotky předpovídají, že voda zaplaví trať v neděli v jednu ráno. Teď se tu staví dočasná hráz, aby vodu aspoň na sobotu zastavila. Lidé tady dělají tu zázraky."

Program cyklokrosového MS v Louisville

sobota 2. února (SEČ):
15:45 junioři (Pokorný, Ťoupalík, Vastl), 17:00 ženy (Havlíková, Mikulášková, Nash), 18:30 jezdci do 23 let (Boroš, Nipl, Paprstka, Skála), 20:30 muži elite (Bína, Šimůnek).