Diskuze

Měl jsem oheň v očích. Jak Cavendish hledal a našel ty, kteří mu věří

Vůbec na této Tour neměl být. Málem už ani nezávodil. Dvakrát hovořil o konci kariéry. Přesto šestatřicetiletý Mark Cavendish opět stojí na pódiu pro etapového vítěze a podobně jako o dva dny dříve Mathieu van der Poel neskrývá slzy dojetí. „Kouzelný návrat,“ píše svět. Ale žádná kouzla v něm nehledejte.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Nikdy jsem ho neměl rád, ale letos mu snad i fandím. Na stará kolena (snad) dostal rozum, což je znát nejen z jeho vyjádření, ale hlavně při závodě, zatím jsem letos nezaznamenal žádnou jeho prasárnu, kterými byl pověstný, i v tomto spurtu na TDF si počínal naprosto férově.R^

0 0
možnosti
FO

"Potřeboval jsem tým, který funguje jako tým."

Jenže Mark sám zrovna není úplně týmový hráč. Byl a stále je mým oblíbencem. Když se kdysi potkal s jiným mým oblíbencem, Tonym Martinem, v mém oblíbeném týmu, bylo to super. A pak přišla 2. etapa TdF 2015. QS měl závod rozjetý tak, že stačilo nedovolit Cancellarovi získat časovou bonifikaci za pořadí v cíli a Martin by jel ve žlutém. Adepti na ní byli v závěru etapy Greipel, Sagan a Cavendish. Dva Cancellaru porazili. A Cavendish spurt vypustil, když viděl, že nevyhraje. Cancellarovi stačilo třetí místo. Neměl by ho, kdyby Cavendish byl týmový hráč. Ve spurtu by Cancellaru porazil s prstem v nose. Moc dobře věděl, co je ve hře. Tony si žluťáka nakonec vyjel ve čtvrté etapě. Ale pachuť už navždy zůstane.

Chápu, že spurtér musí být tak trochu arogantní magor. Cav je stále mým oblíbencem. Byla to raketa a je úžasné, že dokázal na TdF ještě zvítězit. Ale ty řeči...

Mimochodem, hned za cílem mu gratuloval k vítězství Sagan. Ten Sagan, kterého vyloučili z TdF 2017 po obvinění, že v dojezdu 4. etapy sejmul právě Cavendishe. Ten se tenkrát neobtěžoval říct, že to není pravda, že spadnul, protože najel na kanálek.

Letos bych etapu přál ještě zmíněnému Greipelovi. I pro Žabáka by to byla satisfakce za poslední roky. Formu má ale Cavendish lepší.

3 0
možnosti
PV

P86a76v51e25l 60V71a39c11e90k

30. 6. 2021 16:06

Cavendish je mým neoblíbencem už třeba kvůli tomu, co předvedl na dráze na OH 2016.

0 0
možnosti
JD

Tohle je prostě strašlivý.;-€

0 3
možnosti