Jaroslav Kulhavý

Jaroslav Kulhavý | foto: MTBS/Michal Červený

Konec testování. Bikera Kulhavého čeká v sobotu ostrý start do sezony

  • 1
Konec přípravy, je tu první ostrý start. Nejlepší český biker Jaroslav Kulhavý vstoupí v sobotu závodem v jihoafrickém Pietermaritzburgu do nového ročníku Světového poháru. Úřadující mistr Evropy a vicemistr světa věří, že letošní sezona bude alespoň tak úspěšná jako ta minulá.

Kulhavý na černý kontinent odletěl s dvoutýdenním předstihem, aby nejen doladil formu, ale především si ještě více zvykl na nové komponenty u svého stroje.

Že ze svého jezdeckého umění nic nezapomněl, dokázal v posledním testovacím závodě před startem seriálu. Za účasti celé světové špičky dojel druhý, když nestačil jen na Švýcara Lukase Fluckigera.

Spíš než s tratí ale cyklisté bojovali s nepříznivým počasím.

"Byl to extrémní závod. Bahna bylo spousta a hodně to klouzalo. Jel jsem opatrně, nechtěl jsem před svěťákem riskovat, ale celkově se mi jelo dobře, byl to dobrý test a trénink," řekl šestadvacetiletý český biker serveru mtbs.cz. Jeho kolegové z amerického týmu Specialized Factory Racing se na trať ani neodvážili.

Rodák z Ústí nad Orlicí se už na ostrý start těší. Do sobotního závodu (začíná ve 14:30) vyrazí s číslem 3.

Nervozitu necítí. "Člověk nikdy neví, co od prvního závodu očekávat. Trať mi vyhovuje," řekl Kulhavý ještě před odletem. "Ale když na tom budu dobře a soupeři ještě líp, tak spokojený nebudu. V opačném případě ano."

Trať je oproti minulému týdnu už suchá, při pátečním tréninku svítilo sluníčko a bylo 25 stupňů.

Kromě Kulhavého se na start postaví ještě další Češi: Jan Škarnitzl, JIří Friedl, Matouš Ulman, Milan Spěšný a Jiří Novák.