Pamatuji Vinokurova jak si zlomil stehenní kost pádem do rokle se stromy na Tour 2011. V tu dobu před 13 lety jsem psal, že se divím, že pádů není více. 100 cyklistů jede 30 cm od sebe 50-70 km rychlostí jen v tričku... To je nebezpečný sport víc než se zdá... :-/

PP

P72e30t96r 11P22i29c61h

5. 4. 2024 9:32

Hmm a to nezmínili Jaye Vine, který má zlomených několik obratlů...

Foto

Tyhle sjezdy v balíku jsou prostě vždy nebezpečné, poslední dobou se navíc jezdí neustále hrana. Konkrétně v této zatáčce s těmi šutry okolo a nekvalitním povrchem si to vyloženě říkalo o malér a ten bohužel nastal. Snad se všichni dají dohromady, moc jsem se těšil na letošní TdF a souboj těch velikánů.

FO

Jestli to takhle půjde dál, tak letošní Tour nakonec vyhraje van der Poel.

Foto

Snad se brzy dají dokopy, ale to tréninkové manko bude velké.

Na Pogačara v top formě určitě..

MV

Pogačar po Giru taky nebude v TOP formě, ale výpadek v tréninku těchto dvou mu dává mnohem větší šanci na double.

MK

Fandím Pogacarovi, ale pokud by vyhrál tour a k souboji s Vingegaardem by nedošlo, tak to prostě není ono. Sleduju TdF 30 let a na ty souboje na silnici se celý rok těším, tak snad se dá nějak do kupy a tour pojede

J56a73k74u87b 94Š51o95l96c

5. 4. 2024 11:47

Historie se ale neptá. Jednou má problémy ten, podruhé onen.

Takže Jonas má ještě k těm zlomeninám pneumotorax a pohmožděné plíce. TdF je podle mě úplný nesmysl a asi bude rozumnější tuhle sezonu zabalit.

JP
Foto

Počítám, že příště bude tento závod bez velkých jmen. Široká cesta a najednou zatáčka do protisměru, která si přímo koleduje o pády. Žádné upozornění a v dopadové zóně betonový žlab a kameny.

ZJ

Do protisměru? To jste si trošku zapřeháněl, že?

https://maps.app.goo.gl/nzf7HrPkH3GKhpkN7

Naopak to je tak bezvýznamná zatáčka na místě, kde o moc nejde, že se ani nedivím, že to nebyo obložený matračkama, jak jinak-jinde bývá...

MR

Do nebe volající, to už dávno není cyklistika, ale jen otázka času, kdy se někdo už nezvedne vůbec, je to pořád dokola, F1 oproti tomu bezpečný sport.

To není otázka času. To se už stává. Např. před necelým rokem: "16.6.2023 - Šestadvacetiletý švýcarský cyklista Gino Mäder ze stáje Bahrajn Victorious podlehl v nemocnici zraněním, která utrpěl při pádu ve čtvrteční etapě závodu Kolem Švýcarska."