Diskuze

Odhozené kolo, hádka v autobuse, v Jumbu to vře. A Pogačar se záškodnicky směje

Byla to velkolepá baskická párty, kterou neuvěřitelně zapálení španělští fanoušci připravili na úvod 110. ročníku Tour de France. Sobotní i nedělní etapu jich u silnic sledovaly desetitisíce, většinou v oranžových barvách. Ale hodně vzruchu v neděli kromě vítězného Francouze Victora Lafaye vyvolal i incident naštvaného Wouta van Aerta za cílem etapy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ving loni vyhrál díky tomu, že Pogačara v jedné etapě uštvali společně s Rogličem. Letos je sám bez šance.

2 0
možnosti
MK

Ono se mu to vrátí. Cyklistika je především o týmu.

6 0
možnosti
PN

P62e44t13r 85N41o22v77á11k

3. 7. 2023 13:35

Vingegaard si to hodně pokazil. Mohl mu to dneska zalepit van Aert by vyhrál a získal by si ho na svou stranu. Takhle přišel on silného pomocníka na rovinách.

7 0
možnosti
JG

J32i19r37i 48G12a10z37d49a

3. 7. 2023 13:10

JV nemam rad , nelibi se mni jak jezdi an avic nemam rad cyklisty co jedou prakticky jeden zavod v roce....

1 1
možnosti
Foto

Tak mě napadlo, že nejlíp tu situaci vystihuje "MUSÍME SI POMÁHAT"...

JV je jistě fyzicky špičkový cyklista, ale rozhodně žádný lídr, jakým je třeba Evenepoel. A na jeho loňském vítězství měl WvA klíčový podíl, vždyť všichni asi pamatujeme, jak ho v paradoxně v zeleném triku táhl do nejtěžších kopců a sjížděl mu úniky.

Je neúctou k WvA, když pak JV dokáže říct, že nemusí dělat vůbec nic.

Reakci WvA se nedivím, každý, kdo dělal sport ví, že takhle prohrát prostě "Závoďáka" jeho typu dostane do varu.

Karma to JV vrátí, o tom nepochybuju...

3 0
možnosti

Evenepoel je lídr, jo ? Půlka domestiků by ho nejradši zabila a druhá půlka si myslí, že zabít je málo, takže před smrtí aspoň týden mučit !!!

5 1
možnosti
RV

Mám pocit, že UAE letos pojedou spíše defenzivně, tzn potáhnou peleoton velkou rychlostí a budou ho postupně očesávat. Pogačar je letos kandidát na vítězství č. 1. Roku 2020 to Jumbo projelo takticky. Loni to zajeli perfektně i když měli dost odpadlíků, ale van Aert pomohl maximálně v 11 a 18. etapě. Seriál netflix je samozřejmě trošku dramatičtější než skutečnost.

0 0
možnosti
PL

Potěší, že v HC pojedou stejně sami už jen ti dva bez ohledu na předešlé taktické šachy, jenž jsou v tomto případě navíc úplně zbytečné, je jedno že v polovině kopce má JV početní převahu, pak zase UAC 2x1 (Adam je lepší než celé JV kromě Jonase) , ale nakonec stejně jen ti dva, zbytečné plýtvání silami, navíc JV uštvat celý tým jen pro Woutovo etapové vítězství, kterých už má spoustu a které má navíc třetina balíku, vítězství v etapě je zbytečně přeceňované... A naopak Pogačarovi se jeho bláznění o každou sekundu vymstí. Vyhraje Jonas!

2 2
možnosti
MT

Vítězství v etapě není přeceňované . Je stejně důležité jako všechna vítězství. Cyklistika na rozdíl od jiných sportů rozdává jen zlatou. Vyhraje Pogačar.

4 1
možnosti
PH

P60e24t57r 30H74o97r95a

3. 7. 2023 10:53

Je to opravdu velice zajímavé. Cyklistika, stejně jako i mnoho jiných sportů, je týmový sport. Prostě potřebujete mít se svými spoluhráči a ideálně i se svými spoupeři co nejlepší vztahy. Pokud vás ostatní nebudou mít rádi, tak se pro vítězství nadřete mnohem víc.

Dobré vztahy v týmu jsou proot naprosto fatální. Proto se nakonec na to vítězství Yatese v první etapě musíme dívat i jako na dobrou investici pro Pogačara.

Van Aert je superhvězda. Je absurdní, že jede v týmu s člověkem usilujícím o celkové vítězství na Tour. Van Aerta je škoda jako domestika. Přesto to mnohokrát již udělal. On by přitom měl sám vyhrávat závody. Velký závod ale vyhrál naposledy v roce 2020. Milan San Remo, to bylo jeho zatím jediné opravdu vleké vítězství. Pokud letos nevyhraje MS, tak to bude pro něj zase další neúspěšná sezona. On Tour potřebuje odjet na pohodu, ne aby se tu předřel a byl tak na MS poloviční.

Včera Van Aert strašně makal. Bylo to až absurdní, jak ty nástupy neustále sjížděl on. Já, jako fanoušek Pogačara, jsem se až "bavil", že nakonec tu etapu vyhraje Pogačar po tom, co mu Van Aert pohlídá všechny nástupy soupeřů.

10 1
možnosti
PH

Však VA taky není klasický domestik. Na 3 týdenní tour nemá šanci se svými tělesnými proporcemi jet na umístění, to je snad jasné. Když je potřeba tahat, tak tahá, jindy zase tahají pro něj, když je vhodná etapa. Včera to prokaučovali a Vingegaard se prostě zachoval sobecky

1 0
možnosti

WvA je letos v těžké nepohodě, snad radši ani TdF neměl jet, stejně jen čeká na to aby uprchnul k rodině, což chápu. Jonas zase není typ vůdce, aby svým charizmatem ten tým ušéfoval. Obávám se, že pokud letos vyhraje, tak jen díky tréninkovému manku Pogačara, kterému by v třetím týdnu mohlo v kopcích dojít. A příští rok by se to mělo poskládat jinak, možná i s Rogličem jako co-leadrem.

1 0
možnosti
JP

Čert vzal WvA i JV. Ten frantík to prostě udělal skvěle a zaslouženě vyhrál. Super etapa. Baskicko parádní země.

13 0
možnosti
TH

Taky to zejména Cofidisu po tom půstu přeju, ale Jumbo absolutně vůbec nechápu. Kilák před cílem a oni jen na sebe čumí a jedou si na pohodičku dál..

6 1
možnosti