Diskuze

Pláč pro výjimečného chlapce. Gino, kamaráde, odpočívej v pokoji, loučí se Pogačar

Ta zpráva zasáhla každého, kdo je jakkoliv s cyklistikou propojený. Závodníky, fanoušky, členy týmu i novináře. Krátce po poledni tým Bahrain-Victorious oznámil, že Gino Mäder nepřežil pád do rokle ze čtvrteční etapy. A sociální média okamžitě zaplavila vlna podpory těm, kteří 26letého švýcarského cyklistu znali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No jo. Jenže nikdo neubere, takže ruleta se bude roztáčet dál. Ještěže je prohra v ní celkem málo pravděpodobná.

3 0
možnosti
PH

P98e11t71r 71H77o53r77a

16. 6. 2023 21:34

Se teď pořád koukám na tu etapu a nechápu to.

Vpředu byli z Bahrainu Tiberi a Bilbao. Jejich kolega Mader odpadl z pelotonu už asi 5 km před vrcholem. Vepředu byl taky ten Magnus Shefield.

Oni byli ve skupině těsně před Evenepoelem a aby na něj něco najeli, tak jeli jako o život. Tam musel spadnout ten Shefield. Ale v tu chvíli ten Mader musel být asi minutu vzadu a už o nic nejel. Takže nechápu, co se stalo, že nakonec spadl na úplně stejném místě jako Shefield. Jestli tam viděl to kolo a koukal se co se děje, nedával pozor na cestu a sjel? Jak říkám, on v tu chvíli vůbec nikam spěchat nemusel.

Takže to muselo být jak z nějaké černé komedie. Absurdní.

Jsem si prvně myslel, že on byl ten domestik Tiberi, co tam pomáhal Bilbaovi. Naštěstí ne. - To by totiž bylo úplně šílený. - Koukat po svém lídrovi, nedávat pozor a zabít se. Ale to opravdu nebyl ten případ. Tohle musel být ze závodnického pohledu absolutně zbytečný pád. A je možné, že v tom roli sehrála starost o cyklistického kolegu, co měl na tom místě pád kousek před tím.

Každopádně je to drsné! Je vlastně zázrak, že se tyhle tragédie nedějí častěji.

6 0
možnosti
PK

Precenovani vlastnich schopnosti je pumpickam vlastni snad na vsech urovnich. Hlavne ze byla silnice uzavrena a nesrazil treba chodce nebo dokonce dite.

1 65
možnosti
VH

Celou tu čtvrteční etapu jsem sledoval a přesně si vzpomínám, kdy byl naposledy Gino

v záběru. Ještě jsem si říkal, jak jde kvalitou nahoru. Tohle mě hodně vzalo!! Na kole jsem závodil poměrně dlouho a bohužel jsem zažil pár úmrtí kamarádů, jak v závodě, tak v tréninku. Kolo je prostě kolo.....

16 0
možnosti
MB

Sorry za hloupej dotaz - Vy jste jezdil úplnou hranu a měl štěstí nebo fungoval pud sebezáchovy ? Není snad úplně nutný takhle riskovat - jasně, nejsem závodník.

1 0
možnosti
ŠK

Jak řekl jeden z šéfů týmů: Je to jako byste jeli na dalnici v autě v plavkách a najednou vystoupil. Gino

btw. Nešlo by to prosím příště bez překlepů? Klidně si to čtěte nahlas, to pomáhá

3 0
možnosti