Favoritkou Gracie bude Arndtová

Orlová - Celkem pět etap a téměř 430 kilometrů čeká cyklistky v etapovém závodě Gracia Orlová, který dnes startuje v Dětmarovicích. "Závod je zařazen do Světového poháru a je dotován 4824 eury," řekl ředitel závodu Miroslav Koláček. "Startuje dvacet týmů ze dvanácti zemí."

Celková délka pěti etap včetně sobotní časovky v polské Kuźnii Raciborské je 426,4 kilometrů. Nejdelší bude zítřejší etapa v Lichnově na Novojičínsku, která měří 125,8 kilometru.

Závodu se zúčastní také české reprezentační družstvo, do něhož trenérka Julie Pekárková nominovala Evu Hubenou z Rock Machine Cyklomax Women, Pavlu Havlíkovou z KC Kooperativa, Jarmilu Machačovou a Danu Fialovou z ASC Dukla Praha, Jiřinu Ščučkovou z PSK Whirpool Hradec Králové a Barboru Bohatou ze Slezanu Frýdek-Místek.

Která z českých cyklistek bude týmovou jedničkou? "Tu určím po první etapě," řekla trenérka Pekárková.

"Chci, aby děvčata měla co nejvíce prostoru pro prezentaci vlastní výkonnosti. Papírově nejsilnější by ale měla být Eva Hubená, která má ale zdravotní problémy." K největším favoritkám mezi 120 cyklistkami patří Němka Judith Arndtová a Švýcarka Nicole Brandli.

Gracia Orlová - cyklistický závod žen

1. etapa, dnes ve 13 hodin: Dětmarovice - Štramberk, 102,6 km
2. etapa, 4. května ve 13 hodin: Lichnov, 125,8 km
3. etapa, 5. května v 9 hodin: Kuźnia Raciborska, 18 km
4. etapa, 5. května v 15 hodin: Orlová, 79,8 km
5. etapa, 6. května v 10 hodin: Orlová, 100,2 km