Závěr páté etapy v závodu Kolem Spojených arabských emirátů. Triumf slavil...

Závěr páté etapy v závodu Kolem Spojených arabských emirátů. Triumf slavil Nizozemec Olav Kooi (vlevo). | foto: Profimedia.cz

Merlier třetí triumf v SAE nepřidal, v dalším spurtu ho těsně porazil Kooij

  • 0
O milimetry uniklo belgickému cyklistovi Timu Merlierovi třetí etapové vítězství v závodu Kolem Spojených arabských emirátů. V páté etapě ho v hromadném dojezdu těsně porazil Nizozemec Olav Kooij, o jehož prvenství rozhodl fotofiniš. V čele závodu WorldTour je před víkendovým finišem dál Australan Jay Vine. Janu Hirtovi patří 25. místo s odstupem půldruhé minuty.

Kooij si dospurtoval pro 30. vítězství v profesionální kariéře a šesté ve WorldTour. „Říkal jsem si, že jsem možná trochu daleko, ale pak se mi povedlo vyvést napravo za Markem Cavendishem a naštěstí tam byla mezírka, kterou jsem mohl projet. Mám radost. Musel jsem si počkat. K vítězství se musí všechno sejít a dneska mi to vyšlo,“ uvedl dvaadvacetiletý člen stáje Visma-Lease a Bike, který o den dříve dospurtoval na třetím místě.

Další šancí pro sprintery bude sobotní rovinatá etapa dlouhá 138 km. Vrchaři se dostanou ke slovu v neděli v závěrečném stoupání na Džebel Hafít.

Cyklistický závod Kolem SAE (WorldTour)

5. etapa (182 km):

1. Kooij (Niz./Visma-Lease a Bike) 4:08:38, 2. Merlier (Belg./Soudal Quick-Step), 3. Welsford (Austr./Bora-hansgrohe), 4. Consonni (It./Lidl-Trek), 5. Fretin (Belg./Cofidis), 6. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), ...73. Hirt (ČR/Soudal Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Vine (Austr./UAE Team Emirates) 15:50:09, 2. O’Connor (Austr./Decathlon-AG2R-La Mondiale) -11, 3. McNulty (USA/UAE Team Emirates) -13, 4. Van Wilder (Belg./Soudal-Quick-Step) -21, 5. Bilbao (Šp./Bahrain Victorious) -22, 6. Poole (Brit./dsm-firmenich-PostNL) -31, ...25. Hirt -1:31.