Cyklista Josef Černý se raduje z vítězství  - ilustrační foto.

Cyklista Josef Černý se raduje z vítězství - ilustrační foto. | foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour

Černý druhým místem odstartoval etapový měsíc hradecké stáje

  • 0
Jednu etapu vyhráli, v další, kterou byla časovka, jejich borec obsadil druhé místo, což platilo i o celkovém pořadí. Těmito výbornými výsledky na tradičním polském závodě Grody Piastowskie vstoupili cyklisté hradecké stáje Elkov Author do měsíce, v němž je čeká jeden etapový závod za druhým.

„Byl to při sestavování kalendáře i záměr, chtěli jsme, aby se v jednotlivých závodech prostřídali všichni naši závodníci,“ vysvětlil Vladimír Vávra, šéf zdaleka nejúspěšnějšího českého týmu posledních let.

Etapový měsíc bude pokračovat už od pátku dalším podnikem, na který se šest hradeckých jezdců vydalo až do Francie, kde je čeká tříetapový závod Paříž - Arras. Poté se Elkov Author představí v Maďarsku, v Polsku, znovu ve Francii a nakonec na etapách Okolo Slovinska.

Elkov Author v květnu

  • Memoriał Andrzeja Trochanowskiego (Polsko): 1. Kaňkovský, 10. Hačecký.
  • Memoriał Romana Siemińskiego (Polsko): 1. Kaňkovský, 7. Hačecký.
  • Český pohár v Rokycanech: 1. Rajchart, 2. Zahálka, 3. Kukrle, 4. Konwa, 5. Černý, 6. Hačecký, 7. Polnický, 9. Bucháček, 10. Bárta.
  • CCC Tour - Grody Piastowskie
    1. etapa (časovka): 2. Bárta, 5. Černý, 8. Kukrle.
    2. etapa: 1. Kaňkovský, 9. Černý.
    3. etapa: 4. Černý, 5. Konwa, 6. Bárta.
    4. etapa: 5. Černý, 6. Bárta.
    Celkové pořadí: 2. Černý, 4. Bárta, 6. Konwa.
  • Visegrád 4 Kerékpárverseny (Maďarsko): 4. Zahálka.
    Celkové pořadí: 2. Zahálka.

Až je Hradečtí dokončí, bude už polovina června a před sebou budou mít jeden z vrcholů sezony, v Karlových Varech se pojede domácí šampionát, na kterém bude Josef Černý obhajovat stříbro ze závodu jednotlivců s hromadným startem.

„Chceme se opět co nejvíc prosadit, hlavně po příchodu Honzy Bárty a šikovných mladíků jsme silnější loni. Právě Bárta bude velkým favoritem časovky,“ připomněl hradecký šéf.

Borci týmu Elkov Author sice na začátku sezony na první triumf čekali, ale od dubna se s nimi roztrhl pytel. A v květnu jejich výborná série pokračuje, těžko hledat závod, v kterém někdo z nich buď nevyhraje, nebo neskončí alespoň na stupních vítězů.

„Všechny výsledky pro nás jsou cenné, těžko nějaký vyzdvihnout. Vyhrát ale potřetí za sebou polský Memoriál Trochanowského, jako se to povedlo Kaňkovskému, to se cení, protože zopakovat výhru je vždy těžší,“ uvedl Vávra.