Překvapivým vítězem cyklistického závodu Clásica San Sebastián se stal Američan...

Překvapivým vítězem cyklistického závodu Clásica San Sebastián se stal Američan Neilson Powless. | foto: Profimedia.cz

Američan Powless si v San Sebastiánu dojel pro první profesionální vítězství

  • 1
Překvapivým vítězem cyklistického závodu Clásica San Sebastián se stal Američan Neilson Powless. Na první akci elitní série WorldTour po olympijských hrách porazil ve spurtu trojice uprchlíků Slovince Mateje Mohoriče a Dána Mikkela Honorého. Čtyřiadvacetiletý člen stáje EF Education-Nippo si připsal první vítězství v profesionální kariéře.

„Ani nedokážu říct, jak moc to pro mě znamená. Neměli jsme tu pro závod lídra, tak jsme se snažili jet chytře. V závěru nám to vyšlo dokonale,“ uvedl Powless v cíli závodu na 223,5 kilometru, v němž nejlepší trio ujelo ve sjezdu asi 35 kilometrů před koncem.

Měl radost, že vítězstvím v San Sebastiánu obzvlášť potěšil ředitele své stáje baskického rodáka Juana Manuela Gárateho, který dojel v roce 2007 druhý. Později mu připadlo vítězství po diskvalifikaci Itala Leonarda Bertagnolliho kvůli dopingovému provinění. „V Baskicku jsou neuvěřitelní fanoušci a jsem rád, že jsem vyhrál před tak nadšeným publikem,“ řekl Powless.

Olympionik Zdeněk Štybar ani jeho kolega z týmu Deceuninck-QuickStep Josef Černý závod nedokončili.

Cyklistický závod Clásica San Sebastián

WorldTour (223,5 km)

1. Powless (USA/EF Education-Nippo) 5:34:31, 2. Mohorič (Slovin./Bahrajn Victorious), 3. Honoré (Dán./Deceuninck-QuickStep) oba stejný čas, 4. Rota (It./Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -30, 5. Covi (It./SAE Team Emirates), 6. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) oba -1:04, ...Černý, Štybar (oba ČR/Deceuninck-QuickStep) nedokončili.

,