Tereza Huříková

Tereza Huříková

Chci medaili, hlásí Huříková před mistrovstvím Evropy

Získat jednu z medailí touží na nadcházejícím evropském šampionátu bikerů Tereza Huříková. Česká olympijská naděje bude v německém Sankt Wendelu o víkendu bojovat v kategorii do 23 let a stejně jako v předchozích dvou letech by se nerada vracela s prázdnou. "Rozhodně chci na bednu," prohlásila Huříková před odjezdem do Německa.

Někdejší juniorská mistryně světa má tak před sebou první ze čtyř letošních vrcholů, k nimž bude ještě patřit světový šampionát bikerů i na silnici a pochopitelně srpnové olympijské hry v Pekingu.

V německém Sankt Wendelu se v sobotním závodě kategorie do 23 let pokusí navázat na italské stříbro z roku 2006 a loňský bronz z Turecka.

"Já věřím, že se mi to povede," hlásí Huříková sebevědomě. V Sankt Wendelu ještě nikdy nezávodila, na tamní trati ji tak čeká premiéra. "Nikdy jsem tam nebyla. Byla jsem ještě kadetka, když se tam jezdilo naposledy," vysvětlila.

Na jednadvacetiletou reprezentantku, která si před třemi týdny vybojovala v závodech Světového poháru letenku do Pekingu, čeká v Německu náročná trať. Během jednoho téměř osmikilometrového okruhu se závodníci budou muset vypořádat s převýšením 274 metrů.

Trať bude zčásti tvořena asfaltem v kombinaci s technickými pasážemi. "Bude to hodně náročné na fyzičku," odhaduje Huříková. Ráda by, aby vyšlo počasí. "Doufám, že nebude moc vedro. Ideální pro mě bude, když bude pod mrakem," přeje si.


. program ME (16.-18. 5.)

Pátek:
14:00 - týmové štafety


Sobota:
9:00 - juniorky (Lorenzová, Škarnitzlová, Valešová)
11:30 - junioři (Adel, Cink, Janda, Magnusek, Nepustil, Nesvadba, Paur, Rajchart, Simerle)
14:00 - ženy do 23 let (Huříková, Šulcová)
17:00 - muži do 23 let (Hudeček, Kamler, Pešek, Škarnitzl, Vlček)


Neděle

10:30 - ženy Elita (Havlíková, Jansová)
13:30 - muži Elita (Boudný, Eberl, Friedl, Hlaváč, Hynek, Kulhavý, Novák, Spěšný, Ulman)


Zdroj: Webové stránky šampionátu www.sankt-wendel.de