Tiril Eckhoffová slaví ve stíhacím závodu na Holmenkollenu.

Tiril Eckhoffová slaví ve stíhacím závodu na Holmenkollenu. | foto: AP

Eckhoffová si dává po zdravotních problémech od biatlonu pauzu

  • 0
Hvězdná norská biatlonistka Tiril Eckhoffová si po zdravotních problémech dává pauzu a na konci listopadu nezahájí závodní sezonu. Po jarním prodělání covidu-19 dvojnásobná olympijská vítězka či desetinásobná mistryně světa dlouho pociťovala následky, užívala léky na poruchu spánku a fit doteď není.

„Tiril procházela v poslední době těžkým obdobím a stále není v pořádku. Nemůže se proto v nejbližší době účastnit tréninků ani závodů,“ uvedl norský biatlonový svaz v prohlášení. Povahu problémů neupřesnil.

„Kdy se vrátí? To nyní netušíme. Je o ni dobře postaráno a dostává se jí veškeré pomoci, kterou dostat může. Samozřejmě všichni doufáme, že se brzy bude cítit lépe,“ uvedla lékařka reprezentace Aasne Fenne Hoksrudová.

Dvaatřicetiletá Eckhoffová má z olympiád osm medailí včetně zlatých ze Soči i letošního Pekingu ve smíšené štafetě. Loni také vyhrála konečné hodnocení Světového poháru a v něm celkově 29 závodů. Během kritického období uvažovala i o konci kariéry.

Světový pohár v biatlonu začne 29. listopadu v Kontiolahti. Na začátku března bude dějištěm Nové Město na Moravě, dva týdny po mistrovství světa v Oberhofu.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)