Biatlonisté by rádi ve Světovém poháru uspěli

Lake Placid - Americké Lake Placid hostí sedmé kolo Světového poháru v biatlonu, které se koná krátce po mistrovství světa v Oberhofu. Do dějiště zimní olympiády v roce 1980 přicestovala také osmička českých reprezentantů. Mezi muži budou startovat Roman Dostál, Tomáš Holubec, Petr Garabík a junior Michal Šlesingr, v kategorii žen Kateřina Holubcová, Irena Česneková, Magda Rezlerová a Zdenka Vejnarová.


V Lake Placid čeká závodníky v pátek sprint, v sobotu absolvují ženy a v neděli muži stíhací závod. "Přes noc hodně mrzne, teplota klesá až patnáct stupňů pod nulu. Během dne je slunečno, ale vítr ostrý podobně jako v Oberhofu," hlásil z Lake Placid trenér Kateřiny Holubcové Vlastimil Jakeš.

Holubcová po šampionátu čtyři dny kvůli viróze netrénovala. "Tak jsem zvědav, co s její výkonností pauza udělala," neměl kouč jasno.

Holubcové patří ve Světovém poháru průběžně 19. místo s 216 body, loni skončila celkově osmá. "Teď bych ráda ještě zaútočila na patnáctou příčku," přála si před odletem.

Úkol to však bude těžký, neboť na patnáctou Bělorusku Ivanovovou ztrácí 102 bodů, přičemž za výhru je v biatlonu 50 bodů.

Z českých reprezentantů je nejvýše Roman Dostál, jemuž se 73 body patří 44. místo. Rodák z Letohradu by rád vylepšil loňské 38. místo v konečném pořadí. "Věřím, že se mi to podaří, na konci sezony mám obyčejně solidní formu," věřil třiatřicetiletý závodník v dobré výsledky.

Dvě třináctá místa na nedávném MS v Oberhofu naznačují, že by tento cíl mohl splnit.

Z Lake Placid zamíří biatlonisté na americko-kanadské pomezí do Fort Kentu, kde se pojede od příští středy osmý díl SP.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)