Karolína Malečková (vlevo) z Karlových Varů jde do zakončení kolem Márie...

Karolína Malečková (vlevo) z Karlových Varů jde do zakončení kolem Márie Felixové ze Slavie. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Nejdřív vedly, nakonec karlovarské basketbalistky dostaly další stovku

  • 1
Basketbalistky BA Karlovy Vary zakončily sérii tří utkání v šesti dnech druhou porážkou, když po Hradci Králové nestačily ani na další favorizovaný tým, tentokrát na Nymburk. Středočeškám podlehly i přes velmi dobrý začátek 64:104.

Karlovy Vary byly na první pohled od soupeřek ve velmi dobrém herním rytmu a v úvodu předváděly opravdu skvělý basketbal. Měly skvělou úspěšnost střelby, a navíc trestaly každou ztrátu domácích jednoduchým košem z rychlého protiútoku. Po první čtvrtině byl náskok hostů třináctibodový a v úvodu druhé desetiminutovky ještě o tři body narostl.

„Pro nás samotné bylo překvapení, jak jsme hrály na úvod zápasu,“ uvedla karlovarská rozehrávačka Karolína Malečková.

V poločase už bylo vyrovnáno a druhá polovina patřila favoritovi. Nymburk se rozehrál a zápas úplně otočil. Za dalších třicet minut dovolil soupeřkám 31 bodů, což je o dva méně než za první čtvrtinu.

„Odehráli jsme velmi dobrou první polovinu, kdy jsme dokázali s favorizovaným Nymburkem držet krok a vedli jsme dokonce o 16 bodů. Holky hrály nadšeně,“ pochvaloval si manažer karlovarských basketbalistek Roman Maleček.

Závěrečnou desetiminutovku ovládl domácí tým 30:5 a prodloužil neporazitelnost v zápasech s Karlovými Vary.

Nejlepší střelkyně soutěže Krystal Vaughn se podílela na vítězství Nymburka 26 body a sedmi doskoky. Jen o dva body méně dala Kyara Linskensová, která připojila 15 doskoků. V týmu Karlových Varů se nedařilo dosud druhé nejlepší ligové střelkyni Daně Kušlitové, která trefila jen dvě z 16 střel z pole a zaznamenala deset bodů. Vary se pokoušela držet v utkání sedmnácti body Karolína Malečková.

„První čtvrtina plus třináct bodů nás možná trochu uspokojila a druhý poločas jsme začaly špatně. Máme nižší sestavu a rozdíl na doskoku se pak projevil i na narůstajícím skóre domácích,“ míní Malečková.

„Bohužel ve druhé polovině se projevilo, že hrajeme po zraněních a nemocích a také už třetí zápas během šesti dnů. Při naší úzké rotaci to je velice těžké. V půlce třetí čtvrtiny jsme odpadli a domácí nás jednoznačně přehráli. Prohra o čtyřicet je smutná, ale odehráli jsme více než polovinu velmi dobrého zápasu,“ doplnil karlovarský manažer Roman Maleček.

Již v úterý čeká karlovarské basketbalistky utkání Českého poháru se Sokolem Nusle a poslední utkání tohoto roku odehrají v neděli, kdy od 16.30 hodin přivítají mistrovský USK Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž