Welsch chce začít vítězit i venku

"Podobný vstup do play-off jsme si přáli," radoval se z prvního vítězství nad Trigou-Eprin Brno rozehrávač Mlékárny Kunín a člen širšího reprezentačního kádru Petr Welsch. Jeho tým si díky vydařenému začátku utkání v pohodě dokráčel pro důležité úvodní vítězství a vytvořil si velmi dobrou výchozí pozici pro další průběh čtvrtfinálové série. "Chtěli jsme co nejrychleji získat náskok, abychom soupeři vůbec nedali šanci pomýšlet na dobrý výsledek. A to nám vyšlo výborně."

Protože se v letošním play-off střídají jednotlivé týmy v pořadatelství zápasů po každém odehraném duelu, stoupají domácí výhry na ceně. "Je pravda, že vzhledem k současnému systému vyřazovacích bojů je každé domácí vítězství nesmírně důležité," pokýval souhlasně hlavou Petr Welsch. "Ještě více to navíc zdůrazňuje fakt, že šlo o první utkání série. Na úvod play-off je vítězství dvojnásob důležité."

Díky jednoznačnému vývoji zápasu mohl dát trenér Janík příležitost všem hráčům z lavičky a naopak opory mohly před dalšími těžkými zápasy odpočívat. "Je to určitě další pozitivum. Skore nám dovolovalo zapojit do hry větší počet hráčů a někteří kluci mohli šetřit síly na úterní zápas v Brně, který určitě nebude jednoduchý," uvedl Welsch.

Na palubovkách soupeřů se basketbalistům Mlékárny Kunín v dosavadním průběhu sezony příliš nedařilo. Zatímco v domácím prostředí těsně podlehli pouze Nymburku a ostatní týmy odjely ze severu Moravy s prázdnou, mimo Nový Jičín nebývá Janíkův soubor tak přesvědčivý. "Je to pravda. S klukama jsme to počítali a zjistili jsme, že venku jsme toho letos opravdu moc nevyhráli. Snad pět nebo šest zápasů," usmál se dirigent ambiciozního týmu, který pomýšlí na nejvyšší mety. Nejdříve však musí překonat nástrahy čtvrtfinále.

"Prostě už je načase, abychom začali vyhrávat i venku. Teď už jde o všechno a každé vítězství je ohromně důležité," konstatoval Welsch. "Věřím, že zápas v Brně zvládneme, především po psychické stránce, a nepřipustíme si komplex z porážek na cizích hřištích. Pokud se nám v Brně podaří vyhrát, myslím si, že sérii dotáhneme do vítězného konce."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž