Welsch bude na kempu v Chomutově

  • 2
Chomutov - Nejslavnější český basketbalista současnosti Jiří Welsch v pátek předvede basketbalovým talentům v chomutovské sportovní hale, jak se trénuje v zámořské NBA. Právě v Chomutově začne seriál jeho kempů. První v Pardubicích byl totiž zrušen, dnešní v Ostravě kvůli nemoci odložen. Hráč Cleveland Cavaliers má ale být do pátku fit.

V sobotu se na něj těší v Nymburce a 2. července startuje pětidenní kemp v Praze. „Akce je pro děti ročníků 1989 až 1995, které jsou přihlášené. Ale z hlediště se mohou dívat všichni, třeba školy,“ prohlásil Martin Řápek z basketbalového Chomutova, který působí ve druhé lize.

„Po pádu z nejvyšší soutěže chceme u nás basketbal opět zpopularizovat,“ vysvětlil, proč je kemp v Chomutově.

Mimo tréninku si účastníci změří síly v dovednostních soutěžích, vítězové získají atraktivní ceny. Začátek je v devět, konec v šest večer.

Kromě Welsche na basketbalové naděje dohlédnou i Michal Ježík, trenér reprezentace a mistrů z Nymburka, a František Rón, kouč Ostravy a národního výběru do dvaceti let.

Welsch, pětadvacetíletý rodák z Pardubic, v NBA putoval z Golden State přes Dallas, Boston až do Clevelandu. Po Jiřím Zídkovi mladším je druhým Čechem v nejslavnější soutěži světa. 202 cm vysoké křídlo naházelo v NBA už 1300 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž