Tomáš Satoranský při smečařské soutěži španělského Superpoháru

Tomáš Satoranský při smečařské soutěži španělského Superpoháru | foto: acb.com

Se Sternem si nepotřesu, mrzí Satoranského. NBA se mu však otevírá

  • 3
Americká mise se blíží úspěšnému vyvrcholení. Český basketbalista Tomáš Satoranský si vyslouží místo ve čtvrtečním draftu NBA a tím i vstupenku do nejslavnější ligy světa. V naplnění tohoto scénáře samotný hráč několik desítek hodin před okamžikem O věří.

"Jak tu testy postupují, přibližuju se vědomí, jak to dopadne. Teď mám jistotu tak na 90 procent. Ale nerad bych něco prozradil, protože tady se mění plány během jediného dne," hlásil dvacetiletý český talent z Detroitu.

S tamními Pistons se Satoranský chystal na svůj pátý trénink v celku z NBA - po Washingtonu Wizards, Clevelandu Cavaliers, Golden State Warriors a Milwaukee Bucks.

Nejlépe si prý vedl ve Washingtonu a v Milwaukee.

"Snažili jsme se jet do týmů, které o mě stály nejvíc a které jsou v ranku draftovacích míst, co se mě týkají," dodává k předchozímu programu. Naznačuje, že by se měl objevit na úvod druhého kola, tedy mezi 31. až 40. místem.

Vytoužené první kolo a s ním i jistota smlouvy patrně nejvyjdou. A ještě něco bude moci Satoranský svému krajanovi Janu Veselému, loňské šestce, pouze závidět.

"Mým snem bylo potřást si rukou s komisařem NBA, to nevyjde," mrzí ho promarněná příležitost setkat se s Davidem Sternem. Draftovou noc ze čtvrtka 28. června na pátek 29. totiž rodák z Prahy prožije doma.

UŽ PATŘÍ WASHINGTONU. Jan Veselý v průběhu draftu tiskne ruku Davidu Sternovi, prvnímu muži NBA.

Společné fotografie s malým velkým mužem NBA si Satoranský může časem opatřit jinak. Ovšem to bude snazší, pokud se do soutěže výrazně prosadí. Relativně snadnější by to mělo být v jednom ze slabších celků.

"Důležité pro mě je, že budu v týmu, který bude mít zájem a který se mnou bude chtít pracovat. Hráči na začátku druhého kola mají někdy lepší postavení než ti na konci prvního," hledá Satoranský výhodu své pravděpodobné pozice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž