Japonská titanová píšťalka jménem Blazza | foto: ČBF

Jak přehlušit bouřící finálové publikum? Titanovým skvostem z Japonska

  • 2
Jen tyhle píšťalky to mohou zvládnout. Až ze Země vycházejícího slunce byly doručeny klíčové pracovní nástroje všech rozhodčích pro letošní finále basketbalové ligy. Titanová kráska jménem Blazza v ceně 2500 korun dokáže přehlušit i tak hromovou atmosféru, jaká se očekává ve druhém finálovém duelu mezi domácí Opavou a obhájci trofeje z Nymburka.

Už dva dny před čtvrtečním zápasem zbývalo v pokladnách posledních 500 lístků z třítisícové kapacity hlediště žlutomodrých a v takové bouři se může prosadit jen extrémní fistule novinky od Moltenu.

Ta byla vyvinuta právě pro pekelná prostředí basketbalových bitev a bude skutečnou výzvou pro opavské tifosi, zda její zvuk zvládnou svými hlasivkami a dalšími povzbuzovacími prostředky překrýt.

Unikátní konstrukce Blazzy, jejíž centrální část je vyrobena z odolného titanu, umožňuje vydat píšťalce sytý, ostře řezaný a vysoko posazený tón s rostoucí hlasitostí, který je tvořen smísením dvou různých frekvencí.

„Možná jednou se mi u nás během play-off stalo, že jsem při bouřlivé atmosféře hvizd přeslechl. Uvidíme, jaké to bude zítra,“ těší se na souboj tria japonských nástrojů s třítisícovým sborem v hledišti opavský lídr Jakub Šiřina.

Japonská titanová píšťalka jménem Blazza

Zatím v klidu naopak zůstává kapitán nymburských hostů Pavel Pumprla: „V minulosti jsem při zápasech v Opavě s přeslechnutím hvizdu neměl problém.“

Ve čtvrtek večer by se o to už neměl bát vůbec. Ovšem až zabouří kompletní tři tisícovky, bude muset Blazza zabrat na plný výkon.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž