Šušák zůstal v Děčíně. Co Prach?

Děčín - Basketbalový pivot Michal Šušák bude hrát v Národní basketbalové lize i nadále za Děčín. „Prodloužili jsme s ním smlouvu,“ informoval generální manažer Pavel Stara. Vedení klubu propustilo Kiršbauma, podpisem stvrdilo smlouvu s hvězdným rozehrávačem Sandersem a využilo opci na bojovného Chorvata Bičviče. Nejisté je setrvání Tarvise Williamse.

„Každý agent chce u nové smlouvy více peněz, my chceme pokračovat za podmínek té stávající. Tarvis zná naší situaci,“ říká Stara.

Prvořadou záležitostí je zachovat finanční stabilitu klubu. „Pak se koncentrujeme na zisk postu číslo 5. Zajímá nás hlavně Tarvis, ale o něm se rozhodne možná až v srpnu.“

Dvanáctičlenný tým chce mít trenér Budínský pohromadě nejpozději 8. srpna. Bude jeho součástí i Prach? „Jednáme, zvažuje nabídky více klubů,“ nezapřel Stara.

Podle svých slov sleduje pět až deset možných posil z domácích palubovek. „Sledujeme a víme, kde kdo skončil, jsme v kontaktu s agenty. Votroubek z Nymburka? Kdepak, hráč takového typu pro nás nepřichází v úvahu,“ uznal.

Děčín pozoruje basketbalisty z Evropské unie, zaměří se také na Američany. „Trh se ale teprve vyvíjí,“ uvědomuje si manažer.

Mužstvo trénuje podle předepsaných dávek Budínského, nabírá fyzickou kondici a rozvíjí pohybové a technické dovednosti. Výron trápí jen rozehrávače Smažáka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž