LÉTÁM JENOM PŘI BASKETBALU. Na hřišti nemá Royce White z Houstonu s létáním

LÉTÁM JENOM PŘI BASKETBALU. Na hřišti nemá Royce White z Houstonu s létáním problém. V životě ano. | foto: Profimedia.cz

Fóbie ho připoutaly na zem, mladík z NBA chystá koupi autobusu

  • 16
Kobe Bryant má vlastní helikoptéru. Royce White si hodlá pořídit autobus. Jedna z čerstvých akvizic basketbalového Houstonu Rockets tím chce řešit své psychické potíže. Přál by si vyhnout se létání, které je násobí.

Jedenadvacetiletý křídelník svými "extrabuřty" potvrzuje pověsti o své problematičnosti. A stíhá to ještě předtím, než sezona v NBA vůbec začala. Narušená duše jej konec konců už připravila o lepší než 16. místo v letošním draftu.

O Whiteových zvláštnostech se vědělo dlouho dopředu (více o nich naleznete zde), Houston se přesto pokusil dát mu výraznou šanci mezi profesionály. Těžko říci, zda v Texasu už litují. Jisté je, že na startu tréninkového tábora White schází.

Royce White

Když se s mladým basketbalistou zámořští novináři přece jen spojili, dozvěděli se o jeho nových požadavcích: poprosil vedení Rockets, zda by na některá klubová utkání nemohl jezdit autobusem.

"Strach z létání znásobuje má úzkostné stavy," popsal, jak se u něj věci mají. A dodal, že všechny náklady samozřejmě hodlá uhradit ze svého.

Svou žádost podpořil velice přesvědčivým komentářem: "V tom autobuse bych se rád zabydlel. Bylo by to něco stálého v mém nestálém programu. ... Musím udělat vše, abych se stresoval co nejméně a měl pravidelný odpočinek a pravidelnou stravu." Citovaly ho stránky ESPN.

White se zároveň dožadoval dohody s klubem, od písemné formy však ustoupil. Muselo by ji schválit vedení NBA i představitelé Hráčské asociace NBA. "Nakonec je to oboustranná dobrá vůle," nechal se slyšet White.pro Houston Chronicle.

Do tréninkové haly Houstonu Rockets nakonec dorazí s týdenním zpožděním, příští pondělí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž