Petr: Zamotali jsme Kunínu hlavu

Pardubice - Pardubičtí basketbalisté poslali týmu Kunína jasný vzkaz. Svého soupeře pro čtvrtfinále play-off porazili na své palubovce v závěrečném utkání nadstavbové skupiny A1 Mattoni NBL 95:87. "Do hlav kunínských hráčů jsme nasadili červíčka, který je bude hlodat," usmál se pardubický trenér Stanislav Petr.

"Teď už si nemohou myslet, že jsme soupeřem, kterého porazí, kdy se jim zachce."

Asi to není červíček, ale pořádný brouk. Vždyť Kunín měl za sebou výhry nad Nymburkem, Prostějovem a Brnem...
A ani k nám nepřijel prohrát. Sami kunínští hráči mi před utkáním říkali, že chtějí vyhrát. V první čtvrtině dokazovali, že jdou za svým cílem. I když sami jsme jim to trošku umožnili bázlivou obranou. Pak jsme ale hru vyrovnali a soupeř nás možná maličko podcenil. Když jsme se rozjeli, už se Kunínu nedařilo, přestože chtěl. Bylo vidět, že hráči soupeře uspěchali některé střely, vypadlo jim z rukou několik míčů, kazili přihrávky. Chtěli sice vyhrát, ale už jsme jim to nedovolili.

Vítězství je určitě příjemným nabuzením pro play-off. Zvláště, když jste prohrávali už o 14 bodů.
Kunín měl v poslední době dobré výsledky. Podvědomě jsem počítal s tím, že dostaneme na frak. Ale našim hráčům jsem říkal, že chceme vyhrát. A nakonec se to povedlo. Sice jsem tvrdil, že nikoho nenechám hrát třicet minut a dám prostor lavičce, ale pak jsem své rozhodnutí trochu změnil. Když jsem viděl, že se nám daří a zápas jsme otočili, nechal jsem na hřišti Amese, Novotného a Šteffela delší dobu. Díky tomu jsme utkání v koncovce vyhráli.

I tak ale dostali velký prostor mladí hráči z lavičky. Tím je asi vítězství dvojnásobně cenné. Souhlasíte?
Určitě. Samozřejmě i soupeř střídal hráče a dával prostor těm, kteří tolik v sezoně nehráli. Ale určitě je to cennější výhra.

Kunín sice také zkoušel hráče, ovšem přece jen je rozdíl mezi oběma lavičkami.
Co se týče zkušeností, tak je to pravda. Ale v tomto utkání bych to tak ani nebral. Výkonnost naší lavičky se vyrovnala a možná byla i lepší.

Vy i Kunín jste vyhráli dva vzájemné zápasy. Berete vyrovnanou bilanci jako pozitivum před play-off?
Samozřejmě. Především poslední vítězství je motivací, i když třeba Warrick odehrál jen necelých dvacet minut nebo Bošnjak nenastoupil vůbec. Soupeři jsme předvedli, že nás lehce neporazí a že proti nám musí hrát na sto procent.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž