Chris Paul (s míčem) z New Orleans proniká kolem Jasona Kidda z Dallasu.

Chris Paul (s míčem) z New Orleans proniká kolem Jasona Kidda z Dallasu.

Paul a Griffin spolu. Basketbalový tým Clippers získal další megahvězdu

  • 80
Superhvězdný rozehrávač Chris Paul přece jen míří do Los Angeles. Nakonec ovšem ne do sestavy slavných Lakers, ale k jejich "chudším příbuzným" Clippers. A kombinace Chris Paul - Blake Griffin zní velmi slibně.

Clippers nabídli za Paula svou vycházející rozehrávačskou hvězdu Erica Gordona, pivota Chrise Kamana, loňského nováčka Al-Farouqa Amina a také nechráněné právo v prvním kole draftu 2012 od Minnesoty. A Hornets nabídku přijali.

Zdá se, že tím skončil divoký týden, během kterého muselo vedení ligy (jmenovitě Stern) snášet palbu kritiku od médií za to, že zrušilo už dohodnutý trejd Hornets s Lakers. Paulův odchod z New Orleans je už ale zřejmě definitivní.

"Věděl jsem, že děláme to nejlepší pro New Orleans, a to je konec konců moje práce," prohlásil David Stern. "Musíte se držet toho, o čem si myslíte, že je správné. Musím přiznat, že to nebyla zrovna velká zábava, ale já nejsem placen za to, abych si užíval nějakou zábavu..."

Stern dále řekl, že ani na okamžik nedovolil, aby názory majitelů či úvahy velkých nebo malých trhů určily, kde nakonec Paul skončí. Tvrdí, že se soustředil jen na to, aby Hornets uzavřeli co nejlepší obchod.

Stern minulý týden zrušil dohodnutou výměnu mezi Hornets a Lakers, ale Paul nakonec přece jen míří do týmu "velkého trhu." Paulovo spojení s bývalou jedničkou draftu Blakem Griffinem, který se vloni propracoval mezi největší hvězdy ligy, musí všechny fanoušky Clippers uvádět do extáze.

Blake Griffin (vlevo) a Chris Paul se scházejí ve společném působišti - Los Angeles Clippers.

Šestadvacetiletý Paul už je čtyřnásobným účastníkem All-Star Game. a vloni dosáhl průměrů 18,7 bodů a 9,8 asistencí na zápas, i když se teprve zotavoval po zranění kolena.

Griffin jako nováček zaznamenal za Clippers průměry 22,5 bodu a 12,1 doskoku na zápas. Jen málokdo nyní pochybuje, že spolu dovedou tým do play-off, i když v něm asi letos jen těžko udělají velkou díru do světa. Potenciál do budoucna má ovšem dvojice Paul - Griffin obrovský.

Zajímavé samozřejmě je, že Clippers nedávno získali velmi zkušeného středního rozehrávače Chaunceyho Billupse a v týmu je navíc i Mo Williams. Podle prvních spekulací se zdá, že přetlak na této pozici budou chtít Clippers vyřešit Williamsovým vytrejdováním, Billups se zřejmě přesune jen do role náhradníka.

, pro iDNES.cz

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž