Basketbalisté Ostravy tenotkrát zvládli koncovku.

Basketbalisté Ostravy tenotkrát zvládli koncovku. | foto: MF DNES

Ostravští unikají Kolínu, Opavští dostali výprask

  • 2
Pořádně důležitý zápas basketbalisté NH Ostrava zvládli. Vyhráli o pouhé dva body, 74:72, na hřišti posledního Kolína, před nímž zvýšili náskok na tři body. Naopak Opavští si z Liberce přivezli debakl 54:107! Tak vysoko po návratu mezi elitu ještě neprohráli.

"Doplatili jsme na rozsáhlou marodku," povzdechl si opavský trenér David Klapetek. Ten měl v Liberci jen devět hráčů a z toho tři z nich ještě nebyli úplně zdravotně v pořádku. "Nešlo to, navíc když nám nevyšel začátek," uvedl Klapetek.

"Vůbec jsme se nedostali do rytmu a domácí toho využili, honili nás po celém hřišti." Nejen, že Opavě chyběli marodi, ale k tomu za ně nemohl nastoupit ani pivot Jakub Blažek. Taková byla dohoda s Libercem, odkud Blažek do Opavy před nedávnem přestoupil.

Liberecký trenér Jan Slowiak si pochvaloval, že jeho tým vydržel hrát s chutí po celý zápas. "Využili jsme toho, že Opava nebyla kompletní," uznal Slowiak.

"Základním kamenem naší výhry bylo, že jsme ve třetí čtvrtině dostali jen 11 a ve čtvrté 13 bodů," řekl ostravský trenér František Rón po utkání v Kolíně.

"V prvním poločase jsme se ale nemohli dostat do tempa, takže o přestávce bylo v naší šatně rušno. Podařilo se mi hráče naštvat."

Na rozdíl od minulé domácí prohry s Poděbrady, Ostravští zvládli koncovku. "Hlavně díky Mitchellovi a Arnoldovi," upozornil kolínský trenér Predrag Benaček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž