Corey Muirhead (dole) z Pardubic hledá cestu přes Branislava Brlitě z Opavy.

Corey Muirhead (dole) z Pardubic hledá cestu přes Branislava Brlitě z Opavy. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Opavští basketbalisté přišli o výhru na palubovce USK až v závěru

  • 0
Tři čtvrtiny si basketbalisté Opavy drželi vedení. Ještě pět minut před koncem měli čtyřbodový náskok. Leč závěr nezvládli a úvodní utkání předkola play-off Mattoni NBL v Praze s USK prohráli 67:76. Druhý duel je ve středu od 18 hodin v Opavě, případný třetí v sobotu v Praze.

Opavského trenéra Petra Czudka mrzelo, že jeho tým domácím neutekl na víc než sedm bodů.

"Soupeř totiž zpočátku působil nervózním dojmem," podotkl Czudek. Zmínil pivota Pražanů Votroubka. Právě jeho body Opavany srazily dolů. "V kritických chvílích svůj tým podržel," řekl Czudek. "Dával důležité koše a od čtvrté čtvrtiny i bránil. My jsme v závěru nebyli schopni dát koš."

Czudek byl spokojený s obranou, ale ne s útokem. "Ve středu se pokusíme sérii vyrovnat," dodal odhodlaně. Basketbalistům NH Ostrava výpadek ve střelbě trestných hodů (24/9) vynahradilo patnáct tříbodových košů.

Také díky nim Ostravští v devátém kole skupiny A1 Mattoni NBL vyhráli v Pardubicích 76:64 a kolo před koncem nadstavbové části si drží šanci na druhé místo.

"V Pardubicích jsme výborně bránili, hlavně v první půli, kdy jsme dostali 26 bodů," řekl ostravský trenér Dušan Medvecký. "V útoku to ale bylo horší. Patnáct trojek bylo dobrých, ale už nám tolik nešly dvoubodové střely a nedali jsme hodně šestek."

Medveckého těší, že tým už má jistotu, že do play-off nepůjde z horšího než čtvrtého místa. "Play-off jsme chtěli začínat doma, což se nám podařilo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž