Basketbalisty Nymburku čeká nelehký úkol, vymazat manko z Belgie - ilustrační foto.

Basketbalisty Nymburku čeká nelehký úkol, vymazat manko z Belgie - ilustrační foto. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nymburk teď musí v bitvě o basketbalovou Euroligu útočit

  • 0
Nejméně o dvanáct bodů musí vyhrát basketbalisté Nymburka, pokud chtějí v souboji s Charleroi pomýšlet na postup do druhého kola v kvalifikaci o Euroligu. Středočeši v úterý v prvním zápase podlehli 68:79 a před páteční odvetou v liberecké Tipsport areně neztrácejí naději.

I když vědí, že se musí v mnoha ohledech zlepšit, aby se v konfrontaci českých a belgických šampionů nakonec radoval domácí tým.

Liberec se může těšit na to, že jako první české město bude hostit zápas nejprestižnější evropské klubové soutěže, byť pouze v její kvalifikační části. Vstupenky jsou "za hubičku", nejdražší za stokorunu.

Není to ovšem poprvé, kdy bude Liberec hostit špičkový evropský basketbal. Dvě sezony tu svá domácí utkání v Poháru ULEB hrál polský Turów. A právě po těsné dramatické výhře nad Nymburkem slavil postup do další fáze.

Nymburk musí vsadit na mohutnou ofenzivu, aby zkusil smazat manko. "Musíme zlepšit i doskok. I když jsou menší než my, ztráceli jsme důležité odražené míče, což se nám příliš nestává. V útoku je třeba nehrát tak staticky. Charleroi nemá moc dobrou obranu a doufám, že toho využijeme," řekl podkošový hráč Radek Nečas.

Nymburk sice nehraje úplně doma a v liberecké aréně se nedá očekávat bouřlivá atmosféra, hráči však halu znají z dob, kdy tu nastupovali v lize proti místním Kondorům.

"Bude to výhoda, prostorové vnímání haly máme v sobě. V Belgii tolik hokejových hal, kde se hraje basket, určitě není. Není to pro nás úplně domácí prostředí, ale budeme hrát v Čechách, takže doma vlastně budeme."

Středočeši doufají, že oproti úternímu zápasu budou moci nasadit letní posilu – Tre Simmonse, kterého trápí výron v kotníku a jeho start je dál nejistý. Utkání začíná v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž