Němcová při basketbalové show zářila

W a s h i n g t o n - Česká basketbalistka Eva Němcová společně s Trajanem Langdonem skočnila na druhém místě v soutěži dvojic, která v sobotu večer předcházela dnešnímu Utkání hvězd NBA ve Washingtonu. Oba hrají zámořskou ligu v Clevelandu; ve finále dovednostní soutěže nazvané 'All Star 2ball' podlehli v poměru 57:62 páru Predrag Stojakovič, Ruthie Boltonová-Holifieldová ze Sacramenta.

V soutěži startovalo osm dvojic, složených z hráčů NBA a hráček WNBA působících ve stejném městě. Po dobu jedné minuty střílel každý pár na jedné polovině hřiště na koš, přičemž se oba členové dvojice museli střídat a hody z osmi různých pozic měly rozdílné bodové ohodnocení.

Němcová s Langdonem, specialistou na trojky, v prvním kole dali dohromady 49 bodů. Ve finále se zlepšili na 57, ale pár ze Sacramenta dal ještě o pět bodů více. Vítězové obdrželi prémii 25 000 dolarů, poražení finalisté o patnáct méně.

"Bylo to fajn, ale chtěla jsem získat trofej. Když chcete vyhrát, musíte proměnit každý pokus. My jsme jeden nedali," litovala Němcová a popsala své pocity z premiérového vystoupení. "Byla jsem nervózní, ale když jsem dala první koš, zlepšilo se to. Není jednoduché střílet, když hraje hlasitě hudba a všude je tolik lidí. Navíc jsme byli studení ze sezení na lavičce. Ale určitě to byla dobrá zkušenost," dodala česká křídelní hráčka.

Králem střelců se ve Washingtonu stal rozehrávač Ray Allen z Milwaukee, který v závěrečném kole dal deset košů za sebou a odsunul na druhé místo Stojakoviče. Allen proměnil během střelecké soutěže 16 z 25 pokusů, za což celkem nasbíral 19 bodů. Křídlo Sacramenta Stojakovič měl na kontě 17 bodů, třetí Dirk Nowitzki z Dallasu deset.

Vítězem soutěže ve smečování do koše se stal nováček ze Seattlu Desmond Mason, který za nejlepší pokusy jednoruč a obouruč obdržel od rozhodčích dohromady 89 bodů.

All Star 2ball - finále: Boltonová-Holifieldová, Stojakovič (Sacramento) - Němcová, Langdon (Cleveland) 62:57.
Střelecká soutěž - finále: 1. Ray Allen (Milwaukee) 19 bodů, 2. Predrag Stojakovič (Sacramento) 17, 3. Dirk Nowitzki (Dallas) 10.
Soutěž ve smečování: 1. Desmond Mason (Seattle) 89 bodů, 2. DeShawn Stevenson (Utah) 85, 3. Baron Davis (Charlotte) 77.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž