Náš rozpočet jiní utratí za měsíc

  • 3
Chomutov - Záchrana by se rovnala zázraku. Alespoň tak to cítil pivot Milan Doksanský, ikona chomutovského basketbalu. "My máme roční rozpočet, který jiným klubům vystačí jen na měsíc," trefně prohlásil 206 centimetrů vysoký hráč po sestupu mužstva z ligy. Maloval si, že sezona dopadne jinak, hlavně její konec.

"Pro mě je zklamání, že sestupujeme," nezakrývá smutek. Splín během sezony zaháněl u počítače a se svými dětmi Milanem a Terezou. Dvojnásobný nejlepší střelec ligy si po návratu do nejvyšší soutěže ověřil, že na ní stále stačí.

"Po dvou třech letech ve druhé lize jsem si znovu zkusil první a chtěl bych v ní pokračovat," netají se. "Ale nevím, co bude. Během dubna se rozhodne."

Brzy se dostane do „kristových“ let, ale ani ve třiatřiceti nemusí upadnout v zapomnění. V klubových statistikách se držel vysoko. Průměrně nastřílel 12,1 bodu a strávil na palubovce 32,1 minuty, to bylo po legendě Jelínkovi nejvíc.

Za objevem Houškou byl v týmu se 6,1 doskoky rovněž druhý. A z trestných hodů se trefoval s úspěšností víc jak 78 procent, to je nadprůměrné číslo. Přesto: ještě radši by si užil kolektivní úspěch.

"Příčiny sestupu musíme hledat jedině v nás. Když o tom zpětně přemýšlím a kouknu se, jak nezkušený kádr jsme měli, na záchranu jsme nemohli stačit. Musím to vzít spíš naopak: tak hrozné to nebylo, některé zápasy se nám dost povedly," myslel si Doksanský, že Chomutov působil v NBL důstojně.

A jsme zpátky u toho: kdyby klubový měšec byl plnější, vypadala sezona jinak. "Jeden dva starší hráči navíc a mohlo být veseleji. Prohráli jsme spoustu utkání nezkušeností a bojácností. Mladí si z toho aspoň vezmou ponaučení."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž