Mujagič: Nebyl to náš den

Pardubice - Horší večer si na domácí palubovce ještě v letošní sezoně neprožili. Pardubickým basketbalistům nevycházelo proti Kunínu zhola nic. A po týdnu si proti stejnému soupeři zopakovali porážku. Podlehli mu hladce 71:85.

"Nepředvedli jsme výkon, na jaký jsme zvyklí. Všechno bylo strašně upracované, chyběla nám uvolněnost a radost ze hry," prohlásil pardubický trenér Stanislav Petr. "Nebyl to náš den," lapidárně dodalo křídlo Denis Mujagič.

Sny o úspěšné odvetě dostaly vážné trhliny hned záhy. Rozehrávač Ames nastoupil přímo z postele, kam ulehl s virózou, a pivot Trnka si po necelé minutě obnovil zranění třísel a šel se svléknout.

"Náš výkon tím byl poznamenaný," podotkl Petr. "Ale nechci snižovat vítězství i hru soupeře. Zápas vyhrál zcela po zásluze."

Mlékárna Kunín zasadila tvrdou ránu do pardubických vítězných snů už na začátku. Šňůrou 9:0 dala jasně najevo, že se nemíní vracet domů jako poražená.

"Soupeř tím nabral sebevědomí. Kdokoliv z jeho hráčů z lavičky pak přišel na hřiště, okamžitě zapadl," řekl Mujagič.

"Asi jsme domácí zaskočili. Věřili, že by nás měli porazit. A pak najednou jako by z nás měli komplex. Vítězství bylo poměrně snadné," poznamenal kunínský kouč Zdeněk Hummel.

"Nějak jsme se zalekli po první neproměněné střele. Nebýt špatného začátku, mohl zápas vypadat jinak. Další čtvrtiny už skončily vyrovnaným skóre," řekl Petr.

Mlékárna Kunín si díky vydařenému startu držela náskok i otěže zápasu pevně ve svých rukou. "Přehrával nás jednoduchostí a přímočarostí, jeho akce měly smysl, střelecky se mu dařilo víc," řekl Petr.

A navíc měli "mlékaři" ve svých řadách Tarvise Williamse. Americký pivot byl strůjcem výhry v prvním vzájemném utkání a po týdnu si výtečný výkon zopakoval. Spolu s krajanem Timberlakem se postaral o více než polovinu bodů svého týmu.

"Zase nás porazil Williams, přestože jsme se na něj připravovali," povzdechl si Petr. "Naši hráči nesplnili taktické pokyny, zejména při obranném doskoku. Chtěli jsme ho i ostatní hráče ubránit lépe."

To se však rozhodně nepovedlo. A naopak důrazná obrana Kunína dělala Pardubicím nesmírné problémy. "Nedokázali jsme se s ní vyrovnat," přiznal Petr. "Plynulo z toho mnoho ztrát. Soupeř chodil do rychlých protiútoků a dával lehké koše."

Tým s druhou nejlepší ofenzívou v lize tak zaznamenal nejmenší počet bodů v sezoně. A připsal si nejhorší domácí porážku. "Nedařilo se nám v obraně i v útoku. Snažili jsme se, ale nešlo to," prohlásil Mujagič.

Naopak hosté zářili spokojeností. Znovu potvrdili, že jejich mizerný start do sezony už patří historii.

"Dostali jsme se z obrovské krize, tým má mnohem větší sebevědomí, hraje takticky, udělal velký pokrok v obraně," pochvaloval si Hummel. "A teď máme dvě výhry nad Pardubicemi, které jsou silným soupeřem," radoval se kouč vítězů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž