Jiří Šoula

Jiří Šoula | foto: ČBF / Václav Mudra

Rybáře Šoulu čekají zápasy s Brazílií a se Španělskem

  • 0
Basketbalová reprezentace mužů do 19 let je v plné přípravě na mistrovství světa své věkové kategorie, jež se hraje na přelomu června a července v Praze. O proniknutí do konečné nominace se snaží i Jiří Šoula z Pátku na Nymbursku

V minulých dnech svůj oblíbený potůček nepoznával. V Pátku na Nymbursku na něm už od dětských let rád rybaří, teď se z bublajícího potoka stal nespoutaný živel, jenž zaplavil domy. Jeho sílu by ale Jiří Šoula bral.

Aby mu pomohla do konečné nominace české basketbalové reprezentace do devatenácti let, s níž se chystá na domácí mistrovství světa. V Praze to na ostře sledovaném podniku bude pro mladíky dosavadní vrchol kariéry.

"Na ryby vyrážím nejradši s kamarádem, hlavně v létě, když je čas. To třeba i kempujeme a jsem tam celou noc," líčí basketbalové křídlo, jež už během kariéry nastupovalo za Poděbrady či Kolín a nyní hraje v nejvyšší soutěži za Pardubice.

"Jsem rád za každý okamžik, který mezi muži dostanu, jsou to pro mě cenné zkušenosti," uvedl Šoula. "Mistrovství světa v Praze je obrovským cílem, v Praze to bude mimořádná událost." Češi hrají v základní skupině od čtvrtka 27. června ve třech dnech postupně s Litvou, Argentinou a Íránem, vše v moderní O2 areně.

Na atraktivní soupeře však národní tým narazí už v přípravě, zítra nastoupí proti Španělsku a příští týden proti Brazílii.

"Poprvé se sejdeme v kompletní sestavě. Doufám, že nám to dlouho vydrží a nebudou nás provázet zdravotní překážky. Proti Španělsku se dostaneme do větší rotace hráčů a budeme moct být agresivnější," uvedl reprezentační kouč Petr Jachan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž