JSME TÝM! Svitavská soudržnost o time-outu.

JSME TÝM! Svitavská soudržnost o time-outu. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Miloš: Pořád jsme vedli a prodlužovali jejich trápení

  • 1
Nejlepší trojkař historie samostatné české ligy Pavel Miloš se v zápase Svitav s Prostějovem projevil jako správný kapitán. Proměnil pět z osmi trojkových pokusů a dal 19 bodů. "Radost byla velká, to se nepovede každý den," říká Miloš.

Napadlo někoho z týmu před duelem s Prostějovem, že byste mohli z dvojzápasu Nymburk-Prostějov z posledního týdne mít tři body?
To nevím. My jsme šli do utkání s Prostějovem s cílem uhrát co nejlepší výsledek. Že jsme vyhráli, každého potěší. Kór, když to bylo proti ambicióznímu týmu, jakým jsou Orli.

Bylo na nich znát, že je zaskočil vývoj první čtvrtiny, kterou jste vyhráli 17:11?
To vždycky favorita, který musí někde vyhrát, trochu překvapí. Já jsem ale spíš rád, že jsme zvládli i nástup do druhé čtvrtiny a do druhého poločasu. Pořád jsme vedli a prodlužovali jejich trápení.

Jak vám sedí role kapitána, kterou ve Svitavách nyní zastáváte?
Stále se sžívám s prostředím, zjišťuji, jak to tu funguje. Uvidím, jak bude možné s tou funkcí nakládat dál. Je ale příjemné mít možnost komunikovat s trenérem za tým i s hráči z této pozice.

V nabitých Pardubicích jste moc času na palubovce dostat nemohl. Teď jste strávil na ploše skoro dvaatřicet minut...
To nebude nějakým pravidlem, víc jsem hrál proto, že se mi dařilo. Neměl jsem s tím nejmenší problém, fyzicky jsem se cítil skvěle. Ani mi nepřišlo, že jsem tam tak dlouho.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon