Štěpán Reinberger (v bílém) proti svitavské přesile, tu tvoří Radim Kramný (vlevo) a Jan Špaček.

Štěpán Reinberger (v bílém) proti svitavské přesile, tu tvoří Radim Kramný (vlevo) a Jan Špaček. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Město Brno se chová populisticky, štve tahouna končících basketbalistů

  • 7
Mužský brněnský basketbal po dvou letech mezi elitou znovu končí. Vedení týmu se rozhodlo opustit Mattoni NBL kvůli finančním problémům. Štěpán Reinberger, jeden z klíčových mužů týmu, potvrdil, že tak náhlý konec překvapil i samotné hráče.

Byla zpráva o konci brněnského basketbalu v nejvyšší soutěži překvapením i pro hráče, nebo jste měli dopředu nějaké indicie a byli na tuto eventualitu připraveni?
Po posledním utkání uplynulé sezony nám bylo řečeno, že Brno bude v Mattoni NBL pokračovat ještě minimálně další dva roky, takže to pro nás překvapení bylo. Nějaké náznaky se k nám dostaly až v posledních dvou týdnech, kdy už jsme začali něco tušit.

Už s vámi mluvil někdo z vedení týmu, aby vysvětlilo situaci?
V průběhu víkendu nás kontaktovala ředitelka klubu Andrea Rossi. Řekla nám, že Basketball Brno v nejvyšší soutěži pravděpodobně skončí a můžeme tak jednat s jinými kluby o dalším angažmá.

Brněnské vedení uvedlo jako hlavní důvod ukončení působení v Mattoni NBL minimální podporu ze strany města. Čím si tento fakt vysvětlujete?
V Brně je sportem číslo jedna hokej. Po postupu Komety do extraligy zavládla ve městě obrovská euforie. Vedení města se teď chová trochu populisticky, když podporuje především hokej. Brněnský basketbal by si přitom podporu zasloužil, už jen kvůli své fantastické historii plné úspěchů a dobré práci s mládeží.

Jaká bude Vaše další budoucnost? Už víte, kde budete příští sezonu hrát?
To zatím vůbec netuším. S agentem jsme rozmlouvali o mých představách a vizích a teprve teď bude vstupovat do jednání se zájemci o moje služby.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž