Fanoušci izraelského basketbalového klubu Maccabi Tel Aviv

Fanoušci izraelského basketbalového klubu Maccabi Tel Aviv | foto: Profimedia.cz

Maccabi Tel Aviv napodobí Hapoel, evropské zápasy sehraje v Bělehradu

  • 1
Maccabi Tel Aviv bude během války mezi Izraelem a Palestinci hrát zápasy basketbalové Euroligy v Bělehradě. O náhradním dějišti informovalo vedení soutěže na svém webu po úterní schůzce v Istanbulu.

Nejbližší domácí utkání mají hráči Maccabi na programu 9. listopadu proti Bayernu Mnichov. O týden dříve měli hrát proti Realu Madrid, ale duel byl odložen. Do té doby se izraelský klub představí dvakrát na hřišti soupeře, a to v Monaku a v Miláně.

„Maccabi získalo podporu bělehradského magistrátu a srbské vlády a zapojí se do rozhovorů s cílem naplánovat nezbytná bezpečnostní opatření, která ochrání integritu všech zúčastněných, což je priorita Euroligy a jejích klubů,“ uvedli zástupci soutěže. Hraje ji osmnáct týmů včetně Barcelony s dvojicí českých reprezentantů Tomáš Satoranský, Jan Veselý.

Maccabi by se mělo usadit v historické hale Pionir pro šest tisíc diváků. Crvena zvezda a Partizan hrají euroligové duely v moderní Štark Areně, kterou navštěvuje až 20 tisíc fanoušků.

Ramat Hašaron vzdal evropský pohár, další kluby nacházejí azyl po Evropě

V Pioniru našel domov také další izraelský klub Hapoel Jeruzalém, který zde hostí soupeře ze základní skupiny Ligy mistrů. Další celky své působiště hledají, některé uvažovaly o Kypru.

Z FIBA Eurocupu již odstoupily basketbalistky Ramatu Hašaron. Má ho hrát také Ramla, kde od září působila česká pivotka Renáta Březinová, která se po útoku Hamásu na Izrael vrátila do Česka.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon