Vojtěch Hruban z Nymburka smečuje na koš Bambergu.

Vojtěch Hruban z Nymburka smečuje na koš Bambergu. | foto: ERA Basketball Nymburk / David Šváb

Na skok doma. Nymburk dostal výjimku a dočká se Ligy mistrů

  • 1
Poprvé a naposledy v sezoně. Nymburk si v úterý zahraje basketbalovou Ligu mistrů ve své domácí hale. To jinak není možné, protože stánek nevyhovuje přísným regulím prestižní soutěže.

Mistr nastupuje k domácím soubojům Champions League v pražské hale Královka. Pro zápas s lotyšskou Rigou ale dostal výjimku, a tak se mohou zaplnit tribuny nymburského sportovního centra. 

„Těšíme se, že budeme hrát v našem domácím prostředí, kde každý den trénujeme. Je to fajn i pro lidi z Nymburka a okolí, že nemusí jezdit do Prahy. I atmosféra v naší hale by měla být jiná,“ vyhlíží atraktivní duel nymburský střelec Vojtěch Hruban.

Český šampion bude v souboji velkým favoritem. Vždyť Riga je v tabulce poslední, když vyhrála jen úvodní zápas s Mornarem Bar a od té doby osmkrát v řadě padla. Nymburk na její palubovce koncem října zvítězil 91:72.

Nymburk - VEF Riga

Zápas basketbalové Ligy mistrů se hraje v úterý od 18.30 hodin v nymburském sportovním centru. Přímý přenos vysílá Nova Sport. 

Hala je z velké části vyprodaná, 24 hodin před utkáním zbývalo 300 vstupenek. Autobus z vlakového nádraží v Nymburce odjíždí k hale v 17.55.

„Naše skupina je hodně vyrovnaná a každý může hrát vyrovnaně s každým. Jít do zápasu s tím, že hrajeme s posledním, to by byla sebevražda,“ upozorňuje Hruban. „Nebude to lehký zápas, i když jsme favorité.“ 

Nymburk je v pořadí základní skupiny na druhé příčce, a pokud střetnutí s Rigou zvládne, poletí vzápětí na hřiště španělského Tenerife bojovat o vedoucí stupínek.

„Naše situace ve skupině je dobrá, ale jak nám už stokrát trenér říkal, může se lusknutím prstu změnit,“ podotkl Vojtěch Hruban. „S tím, jak je letos systém v play off nastavený, tak chceme hlavně udržet druhé místo, a tím i výhodu domácího prostředí. Na to se teď soustředíme.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž