Basketbalisty Nymburku čeká poslední pohárový duel proti Casertě.

Basketbalisty Nymburku čeká poslední pohárový duel proti Casertě. | foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Let zrušen. Nymburští basketbalisté před pohárovou derniérou improvizovali

  • 0
Caserta (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Informační tabule na ruzyňském letišti v pondělí brzy ráno neuvítala nymburské basketbalisty zrovna milou zprávou. U jejich letu do Mnichova, kde Středočeši měli přestupovat do Neapole, bylo napsáno "cancelled", neboli zrušeno.

"To snad není možné," obraceli všichni oči ke stropu.  Vedoucí výpravy Ondřej Šimeček okamžitě volal řidiči autobusu, který pár minut předtím vyložil tým na letišti, aby ještě neodjížděl. "Ale nebylo moc reálné, že bychom se vraceli do Nymburka. Dalo se čekat, že se situace nějak vyřeší," řekl později Šimeček.

A také že řešení bylo bleskové. Chvíli před výpravou totiž dorazil na letiště i pracovník agentury, která zajišťuje Nymburku letenky. K týmu už přispěchal s vyluštěnou tajenkou.  Namísto plánovaného letu v 7:10 hodin do Mnichova Středočeši jen o deset minut později nabrali směr Frankfurt.

Do Neapole, odkud je to na místo zápasu půl hodiny autobusem, nakonec dorazili "jen" s devadesátiminutovým zpožděním oproti původnímu plánu z důvodu pozdějšího letu z Frankfurtu.

Nymburk na jihu Itálie zakončí své letošní účinkování v Eurocupu. Ze základní skupiny postoupil z prvního místa, když za sebou nechal španělskou Sevillu, izraelský Hapoel Jeruzalém a lotyšskou Rigu. V osmifinálové skupině však český mistr prohrál všech pět předchozích zápasů a už si nemůže polepšit z posledního místa. Na loňskou čtvrtfinálovou účast tak nenaváže.

"I tak se v Eurocupu nemáme za co stydět. V osmifinále jsme odehráli výborná utkání a prohráli jsme je až těsně v koncovkách," řekl rozehrávač Pavel Slezák. "Když už jsme sem jeli takovou dálku, chceme vyhrát. Nevypadalo by dobře, kdyby nám zůstala na kontě výher nula, tak doufám, že se nám to podaří."

Pepsi Caserta společně se španělským Estudiantes Madrid s českým matadorem Jiřím Welschem už má postup ze skupiny zajištěn.  Zápas začíná v úterý od 19:30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž