Kunín a Děčín čeká souboj v Poháru FIBA

Praha - K souboji dvou českých týmů dojde ve středu v basketbalovém Poháru FIBA. Ve skupině A se utkají o vedení týmy Kunína a Děčína. Oba čeští zástupci před týdnem vstoupili do soutěže vítězně, Kunín se prosadil v utkání proti Lučenci, Děčín zabodoval v souboji s Fribourgem.

Trenér Kunína Zdeněk Janík ale upozornil, že Děčín dělá výkonnostní pokroky. "Potrápili Nymburk a vyhráli v Brně nad A Plus, to je jasný důkaz jejich kvalit. Nemůžeme nic podcenit ani v nejmenším," prohlásil Janík.

Severomoravané chtějí znovu sázet především na precizní obrannou fázi. "Poslední tři zápasy se nám obrana dařila a hlavně díky tomu jsme dokázali vyhrávat," dodal Janík.

Děčín v neděli prohrál ve šlágru kola s vedoucím Nymburkem a z palubovky odešel poražen podruhé v sezoně, ale psychickou újmu to prý na týmu nezanechá. "Máme našlapaný program, takže můžeme na porážky rychleji zapomenout a nemusíme se v nich moc pitvat," prohlásil kouč Libor Budínský.
|
Severočeši touží v Novém Jičíně uhájit vedení v soutěži a sebevědomě vyhlašují, že si na sever Moravy jedou pro vítězství.

"Poháru dáváme stejnou důležitost jako domácí soutěži a chceme uspět na obou frontách. Navíc v poháru se může každá porážka hodně vymstít. V Kuníně chceme rozhodně uspět," řekl Budínský.

Utkání mezi Kunínem a Děčínem začne ve středu v 17.00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž