Jaromír Bohačík z Prostějova.

Jaromír Bohačík z Prostějova. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Stíhací jízda Prostějova: ke čtvrté výhře v řadě táhl Jaromír Bohačík

  • 0
Poprvé v sezoně prohráli basketbalisté Kolína na domácí palubovce. Postarali se o to o ve šlágru kola hráči Prostějova. Po vítězství 82:78 se posunuli už na páté místo ligové tabulky a na bronzovou příčku ztrácejí jediný bod. Hanáci po slabším vstupu do sezony vyhráli počtvrté za sebou.

"V prvním poločase jsme měli problém s útočným doskokem soupeře. Byli jsme menší a často jsme prohráli důležitý souboj o míč. Proto jsme první část zápasu prohráli. Po pauze jsme se zlepšili, což byl jeden z důvodů konečného úspěchu," hodnotil trenér Prostějova Zbyněk Choleva.

V kolínském dresu trápil Orly především Bolds, autor rovných třiceti bodů. Výsledek přesto podle Cholevy ovlivnil jiný domácí hráč. "Vůbec se neprosadil Machač. Za celý zápas nedal ani bod. To se mu často nestává," poznamenal kouč Prostějova.

Orli měli ve svém středu několik výrazných individualit. Na dobré výkony z posledních zápasů navázalo podkošové duo Dufault, Švrdlík. Výborný výkon podal také Jaromír Bohačík, nejlepší hráč zápasu.

"Byl naším nejlepším střelcem a navíc odehrál dobré minuty na rozehrávce, kde nahradil zraněného Mateje Ventu. Hrál opravdu výborně," ocenil příspěvek mladého hráče Choleva. Vyrovnaný duel rozhodla poslední čtvrtina. Před jejím začátkem Orli prohrávali 56:60, přesto získali dva body. "Dokázali jsme udržet vysoké tempo a soupeře v závěru přehráli," pochvaloval si trenér Choleva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž