DRILUJEME S ÚSMĚVEM. Obranný postoj nevzal Michaelu Holtonovi dobrou náladu. To

DRILUJEME S ÚSMĚVEM. Obranný postoj nevzal Michaelu Holtonovi dobrou náladu. To Tereza Brantlová (v černých brýlích) bere svou misi seriozněji. | foto: Champions camp

Kemp pro basketbalové naděje znovu láká do Kralup na bývalé hráče NBA

  • 3
Už osvědčený Michael Holton. A k němu nováček James Wilkes. Bývalí hráči NBA. To jsou dvě hlavní trenérské tváře Champions Campu. Akce určená pro (nejen) české basketbalové naděje se letos uskuteční na přelomu června a července v Kralupech nad Vltavou.

"Do detailu propracovaný program je postaven tak, aby se hráči zlepšili v zásadních, i když mnohdy nepatrných detailech, které by jinde zůstaly opomenuty," slibuje ústřední organizátor Štěpán Řenč.

A dodává: "Důraz je kladen především na individuální herní činnosti a schopnost provádět je pod fyzickým i psychickým tlakem. Takto získané zkušenosti hráče posunou o obrovský kus dopředu a umožní jim přeskočit jejich konkurenty."

Pomoci k tomu mají především Holton s Wilkesem, kteří své rady naposlouchali od těch největších trenérských osobností.

Holton v NBA strávil šest sezon, působil v klubech Golden State Warriors, Phoenix Suns, Chicago Bulls, Portland Trail Blazers a Charlotte Hornets. Dlouhých 13 ročníků pak působil coby trenér v univerzitní NCAA.

Wilkes odehrál v americké profilize "pouze" sezony tři, oblékl dresy rivalů Chicago Bulls a Detroit Pistons a vysloužil si úlohu defenzivního specialisty. Dalších 14 let působil jako hráč a trenér v basketbalových ligách Japonska a Jižní Koreje.

Kromě zlepšení basketbalových činností dostanou účastníci šanci poučit se od atletického trenéra či na přednáškách týkajících se regenerace, fair play a první pomoci.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž