Karlovarské basketbalistky nestačily na dravé mládí z USK Praha.

Karlovarské basketbalistky nestačily na dravé mládí z USK Praha. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Karlovarské basketbalistky padají ke dnu. Nestačily ani na mládí z VŠ Praha

  • 0
Pátý zápas na domácí palubovce a pátá poražka. Nelichotivá bilance karlovarských basketbalistek v nejvyšší soutěži pokračuje. V tabulce jsou na sedmém místě.

"Bylo to šílené. VŠ jsme to zjednodušili a vítězství darovali. Nezvládli jsme to mentálně. Odvedli jsme podprůměrný zmetek. Obrovsky jsme se báli, nevím proč, nerozumím tomu. Měli jsme je porazit, není pro to omluva," láteřil po zápase karlovarský trenér David Zdeněk.

Po divokém úvodu nabral zápas očekávaný scénář, žel s jiným obsazením. V roli beránka byly až do konce hráčky Lokomotivy. "Hráčky už několik zápasů předvádí takové výkony," přiznal Zdeněk.

"Super basket to rozhodně nebyl, ani z jedné strany. Byl to galimatyáš. My to ubránili na rozehře a pod koši," doplnil trenér VŠ Praha Zdeněk Sýkora, kterého alespoň těšil zisk dvou bodů.

Tolik zmaru a nepřesností v karlovarském týmu nebylo k vidění snad ještě nikdy. Dřívější opory se na hřišti jen ploužily, třeba Lenka Větrovcová nedala jediný bod. "Za sedmnáct odehraných minut. Co k tomu dodat," zlobil se trenér Zdeněk.

Snad jedině Michaela Magerčiaková, nejstarší na hřišti, se snažila. Dala jedenáct bodů, jako nejlepší střelkyně Lokomotivy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž