Jsme zase o týden dál, ví Blažek

  • 2
Praha - Domácí premiéru v letošním ročníku prestižní Evropské ligy absolvují hráčky ZVVZ USK Praha na Folimance ve čtvrtek utkáním se španělským mistrem Halcon Avenida Salamanca. Kromě soupeře trápí domácího trenéra Lubora Blažka i zdravotní stav obou amerických hráček - Grace Daleyové a Janell Burseové.

Obě opory utrpěly šrámy při ligových zápasech. "Janell si obnovila v Trutnově zranění ramenního kloubu, Grace v Brně uklouzla a poranila si stehenní sval a tříslo," vysvětluje trenér Pražanek.

Oběma hráčkám se však dostalo maximální péče a Blažek proto doufá, že budou k zítřejšímu utkání k dispozici. "Ve středu odpoledne by měly obě absolvovat trénink a přestože budou trochu handikepované nerozehraností, věřím, že budou moci ve čtvrtek nastoupit," alespoň náznakem dobrého konce problémů potěšil kouč fanoušky.

Utkání se Salamancou bude pro vysokoškolačky druhým zápasem v soutěži. Minulý týden nestačily na silnou Samaru, která zvítězila o patnáct bodů 72:57. "Nemyslím si, že bychom prohráli o moc," hodnotí zápas s odstupem času Lubor Blažek.

"Dokonce si ani nepamatuji, že by u nich někdo vyhrál," pátrá v paměti. "My jsme během zápasu prohrávali o dvacet tři body, to bych hodnotil jako neúspěch, ale v závěru zápasu jsme se zlepšili a dokonce jsem věřil, že bychom mohli ještě nějaký ten bodík umazat."

Žádné mytí hlav proto pod Nuselským mostem neprobíhalo. "Nebyl důvod, řekl bych, že náš výkon nebyl špatný. Určitě se na výsledku podepsala skutečnost, že jsme byli pohromadě zhruba čtrnáct dní," dodal Blažek.

Jestliže zápas se Samarou byl jakýmsi testem aktuální výkonnosti a připravenosti týmu, v utkání se Salamancou by se zřejmě měl začít naplňovat sen o postupu ze základní skupiny. A tudíž slavit po utkání vítězství nad španělskými mistryněmi.

"Jak se to utkání blíží, začínám cítit tlak na naši výhru. Ale my víme, že Salamanca má kvalitní hráčky, Powellovou, Ohldeovou, Montananovou..." vypočítává opory soupeře domácí lodivod. "Očekávání vítězství se určitě ještě zvýšilo po prohře Salamancy v prvním zápase doma s Bourges o šestnáct bodů. My ale přistupujeme k Eurolize s pokorou, respektujeme sílu soupeře."

Že by však tým házel předem ručník na palubovku, to určitě ne. "Budeme chtít samozřejmě vyhrát. Jsme zase o týden dál a já věřím, že to na našem výkonu bude vidět," uzavírá Blažek.

Utkání ZVVZ USK Praha - Salamanca se hraje ve čtvrtek v 18.30 hod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž