Levell Sanders (vlevo) z Pardubic útočí na děčínský koš kolem Jakuba Houšky.

Levell Sanders (vlevo) z Pardubic útočí na děčínský koš kolem Jakuba Houšky. | foto: ČBF / Igor Zehl

Basketbalové Pardubice se chtějí výhrou správně naladit na play-off

  • 0
Pardubičtí basketbalisté se v posledním kole základní části poměří s jindřichohradeckými Lions. Úvodní rozskok se uskuteční v 18 hodin v hale Dašická.

Na jednu stranu to bude pouze formalita. Jistým protivníkem pardubické Beksy pro čtvrtfinále play-off je její loňský přemožitel v sérii o ligový bronz z Opavy a sobotní duel proti Jindřichovu Hradci na tom nic nezmění. Východočechům, kteří ovládli svá předchozí čtyři utkání, však souboj s neoblíbeným sokem poslouží jako generálka na vyřazovací část.

„S ohledem na skutečnost, že herní styl Jindřichova Hradce se ani zčásti nepřibližuje tomu Opavy, nepůjde ani tak o nějakou herní prověrku, jako spíš o psychologický aspekt. Abychom šli do play-off pozitivně naladěni díky vítězství v posledním utkání základní fáze,“ podotkl trenér Pardubic Dušan Bohunický.

Také Jindřichův Hradec má oč hrát - s momentálně sedmou Ostravou se pere o šanci nepotkat už ve čtvrtfinále úřadující mistry z Nymburka, kteří v nejvyšší soutěži už léta nemají konkurenci.

„Motivace vyhnout se Nymburku je vždycky veliká. I v Jindřichově Hradci to tak všichni nepochybně vnímají a podle toho jistě přistoupí k sobotnímu utkání,“ mínil Bohunický. Stěžejním úkolem pro jeho družstvo, které letos Jindřichův Hradec už třikrát přemohlo, bude ustrážit zámořské trio Lamb Autrey, Donald Robinson a Brison White. Minule v přestřelce 106:108 proti Ostravě nastřílelo celkem 68 bodů!

„Kromě toho bude důležité pokrýt Zuzáka na trojkovém oblouku a odstavit Nováka a Vošlajera od útočného doskoku,“ nabádal kouč Beksy, jenž stále musí na palubovce oželet hlavního útočného tahouna - zraněného křídelníka Dušana Pandulu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž