Hradecké basketbalistky mučí horko

  • 1
Hradec Králové - Potýkají se nejen s tréninkovými dávkami, ale také mučivým vedrem. Hradecké basketbalistky zahájily závěrečnou část přípravy na nadcházející sezonu. Jelikož v hale Sokola probíhá rekonstrukce palubovky, nemají se před palčivým sluncem kam ukrýt.

"Běháme na tartanovém oválu," nastínil hlavní náplň přípravy hradecký trenér a manažer v jedné osobě Miroslav Volejník

Příští týden se jeho svěřenkyním přece jen uleví. V krkonošském Černém Dole, kde absolvují pětidenní soustředění, by mělo být počasí přece jen milosrdnější. Nikoliv však tréninkové dávky. "Budeme pokračovat v kondiční přípravě," upozornil Volejník.
 
Speciální basketbalové přípravy se hradecké hráčky dočkají až ve druhé polovině srpna. V jeho závěru je čeká další tréninkový pobyt, tentokrát v Litomyšli. Na řadu přijdou i zápasy, začátkem září na turnaji ve slovenské Myjavě, další v polských Polkowicích.

"Chtěli bychom se co nejvíce utkávat se zahraničními soupeřkami," přeje si Volejník. "Je to mnohem kvalitnější příprava," dodal na vysvětlenou.
 
Přání se hradeckým basketbalistkám splní i ve vznikající česko-slovensko-rakouské superlize, která by se měla hrát na podzim souběžně s českou nejvyšší domácí soutěží. "Termíny ani hrací model ještě nejsou definitivně určeny," přiblížil Volejník nelehký zrod nového projektu.

Z loňského kádru odešla pouze Křížová do slovenského Ružomberku. Otazník stále visí nad Mlejnkovou, jež čeká, zda jejímu příteli dopadne hokejové angažmá v Koreji. Do Hradce přišly Svobodová z Přerova, Poláková s Vlkovou z Gambrinusu Brno, pardubická Ondřejová a v jednání je příchod další přerovské hráčky Konvičkové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž