Tereza Kuthanová (černá vlevo) a Gabriela Andělová z Hradce Králové pod tlakem Hany Šmídkové (vlevo) a Julie Reisingerové z Karlových Varů. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Basketbalistky Trutnova a Hradce svorně pobraly výhry

  • 0
Nesmělé očekávání, hlavně v případě Trutnova, se naplnilo. Byť právě pro trutnovskou Lokomotivu to bylo hodně těžké, asi těžší než v případě hradeckého Sokola, ale nakonec si v pátek večer hráčky obou družstev mohly zařvat vítězný pokřik.

V předehrávaných zápasech devátého kola si totiž vybojovaly výhry, trutnovská Lokomotiva v poměru 76:64 nad družstvem Ostravy, hradecké Lvice si pro vítězství musely zajet až do Karlových Varů, kde zvítězily 80:74.

Obě východočeská družstva si tak vylepšila svoji pozici v tabulce. Hradecký Sokol se dokonce posunul na první příčku, byť nejspíš jen dočasně, protože zatím neporažené obhájkyně z USK Praha mají o dvě utkání méně a Slavia Praha s Handicapem Brno o jedno s tím, že stejně jako Hradec v soutěži zatím dvakrát prohrály.

Tereza Kuthanová (9) z Hradce Králové v duelu s Karlovými Vary.
Karlovarská basketbalistka Dana Kušlitová zamýšlí, co udělá s míčem. Proti ní...

Trutnovská Lokomotiva se s Ostravou přetahovala až do 32. minuty, když předtím často prohrávala, v 8. minutě dokonce o 11 bodů. Jenomže posledních osm minut zápasu už patřilo domácím.

Hradec se v Karlových Varech prosadil už do přestávky, po ní si sice situaci zkomplikoval, slibný náskok se v jednu chvíli scvrkl na dva, ale výhru si vzít hostující družstvo nenechalo, byť o ni musely hradecké hráčky bojovat až do samotného konce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž