Gerel Simmons (vlevo) z Nymburka zakončuje na koš Bilbaa, brání ho Michale...

Gerel Simmons (vlevo) z Nymburka zakončuje na koš Bilbaa, brání ho Michale Kyser. | foto: Basketball Champions League

Exodus z Nymburka. Šanci opustit mistry využil i Američan Simmons

  • 7
Nymburští basketbalisté přišli po Marku Klassenovi o dalšího střelce, Gerela Simmonse. Devětadvacetiletý Američan rovněž využil klauzule ve smlouvě, která mu umožnila odejít po vyřazení z Ligy mistrů. Vedení klubu v tiskové zprávě uvedlo, že za oba hráče hledá náhradu.

Do hry by se mohl zanedlouho vrátit František Váňa, který si v květnu přetrhl kolenní vaz.

Simmons za Nymburk odehrál 14 utkání české nejvyšší soutěže s průměrem 13 bodů a šest duelů Ligy mistrů, v nichž dal v průměru 16 bodů na zápas. Nové působiště by měl oznámit v pátek, za poslední tři roky bude oblékat dres osmého klubu.

Nymburk uvedl, že s možností Simmonsova odchodu počítal.

„Snažili jsme se Gerela udržet, ale nakonec se rozhodl zkusit štěstí v silnější lize. Mrzí nás to, ale nic to nemění na našich plánech. Vedeme jednání s jinými hráči a brzy zas budeme mít tým kompletní. Naší snahou je jít českou cestou, ale uvidíme, co jednání přinesou,“ řekl sportovní manažer a trenér Ladislav Sokolovský.

Rozehrávač Klassen odešel po vyřazení z Ligy mistrů z Nymburka za Ginzburgem

Do sestavy by se mohl záhy vrátit Váňa, který naposledy hrál ve finále minulé ligové sezony proti Opavě. Po zranění kolena musel na operaci, od prosince už ale opět trénuje s týmem. Člen širšího kádru reprezentace by měl být na lavičce už v čtvrtečním utkání s Pardubicemi.

Z dosavadních 14 ligových kol obhájci titulu čtyřikrát prohráli a v tabulce jsou druzí za Brnem. „Během ledna chceme tým stabilizovat, abychom byli připraveni na boje o trofeje,“ dodal Sokolovský.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž