Diskuze

NBA se zbavuje rasisty, jenže ten na ultimátum (zatím) nepřistoupil

Zrádná milenka, nelegální nahrávka, rasismus, smrtelná choroba, miliony dolarů... Co vypadá jako scénář pro béčkový hollywoodský film, to se v sídle slavných filmových studií v Los Angeles skutečně děje. A je z toho jeden z největších skandálů zámořského sportu v tomto roce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Jsem RASISTA a jsem na to HRDÝ R^!!!!!!

1 4
možnosti
MS

ještě by chytráci měli dohlédnout na roztleskávačky - v týmu jsou cca 4 běloši a třepetalky mají bílou převahu - mělo by se to procentuálně řešit aby se někdo necítil poškozenej

1 0
možnosti
DM

holt de vo PRACHY….NBA potrebuje drzet sponsory a ti musi byt politicky korektni…o to co - kdo- kde- rekl se uz davno nejedna….

2 0
možnosti
DC

Něco jiného je politická korektnost, kterou zcela uznávám, a něco jiného je prvoplánová podrážděnost z každého náznaku poukázání na rozdíly mezi lidmi (nutně ne etnicky podmíněné). 

Pokud někdo v soukromém hovoru, nota bene se svojí partnerkou, vyjádří takto těžko vymahatelné přání, neměl by se z toho zodpovídat takto hluboce. Panu Sterlingovi se spíše sečetly několikeré "hříchy" proti politické korektnosti a především proti několika vlivným lidem a celá tato kauza je pouze záminka, jak se dnes již nepohodlného starce zbavit. Celé to zavání trapností.

2 0
možnosti
MK

USA si dovedou vyrobit problém z ničeho, to se musí uznat. A v hysterickém vyjádření se pak předhání nejedna celebrita. Jenom by mne zajímalo, kolik bělošských/černošských matek denně říká svým dcerám. Toho černýho/bílýho mi domů netahej. A vůbec se jim nedivím.

9 0
možnosti
MK

No pokud vím, tak Sterling je žid, takže ještě šanci má - mohl by to zahrát na antisemitismus ;-D

Otázka je, co na to pak AIPAC a Obama..

1 0
možnosti
AK

Jak muze bejt nekdo rasista, kdyz soulozi (nebo si aspon vydrzuje) nebelosku? 8-o

2 0
možnosti
LK

Jednoduše..., spí s asiatkou a nesnáši černochy.

Možná je to pro Vás novinka, ale na Zemi existují více než dvě lidské rasy.

0 0
možnosti
JH

nadávat člověku to je jakási ctnost člověka...a samozřejmě svobodně komukoliv nadávat to musí být právo přeci!

2 0
možnosti

Ono je to trochu jinak. Podle toho co říkal - můžeš s "negry" trávit volný čas, spát s nimi, ale nevoď mi je na zápasy a nefoť se s nimi... 

Kdyby byl přesvědčený rasista, tak mu samozřejmě bude vadit i to, že s nimi tráví volný čas. Jinými slovy, vadí mu, když se s nimi ukazuje na veřejnosti a je s nimi spojována. To spíš ukazuje na to, že existuje tlak vnějšího prostředí na to, aby ona jako partnerka dobře situovaného člověka se na veřejnosti takto neprezentovala. A tento tlak je (latentní) rasismus dalších vysoko postavených lidí, pro které je kontakt s černými známkou ne-prestiže.

Podle Mertonovy klasifikace jsou 4 typy postojů vůči menšinám: Neochvějný liberál - Přizpůsobivý liberál - Opatrný rasista - Aktivní rasista. 

No a podle definice Sterling  odpovídá pouze typu Přizpůsobivý liberál ("Považuje se za osobu bez předsudků, ale odmítá plavat proti proudu, pokud by na to měl doplácet. Když například dojde k protestu proti tomu, aby se do jeho ulice nastěhovala černošská rodina, poskytne mu tichou podporu, neboť tím by se snížila tržní cena jeho vlastního domu.").

10 0
možnosti
JM

Souhlasím nemyslím si že by se lidi měli perzekvovat zato že mají v soukromí rasistické sklony.  Jsou i závažnější charakterologové vady jenž se běžně prezentují na veřejnosti bez významného opovržení.

1 0
možnosti
Foto

Fajn, takže když nechce, aby si jeho rajda tahala do jeho haly své černé amanty, tak je rasista ... To už je opravdu šílenost politické korektnosti. No, však na to jednou  lidstvo dojede.

18 0
možnosti
JM

J53a25n 39M54a67j66e34r

3. 5. 2014 12:57

Omyl, lidstvo už na přehnanou politickou korektnost dojíždí.

7 0
možnosti